Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)

Ovi Njujork Niksi se ne šale

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 02:47

Brejk u Klivlendu pokazuje da navijači iz Njujorka najzad imaju razloga da se raduju

Godinama, ma decenijama traje agonija navijača Njujork Niksa. Verovatno ne postoji klub u Sjedinjenim Američkim Državama sa više navijača a slabijim rezultatima. Međutim, ova ekipa NIksa, ako ništa drugo barem ima ratnički karakter koji im je doneo veliku pobedu na startu plej-of serije protiv Klivlenda.

Niksi su odmah na startu napravili brejk u Ohaju protiv Kavalirsa koji jednostavno nisu imali odgovor na granitnu odbranu protivnika koji je sasvim zasluženo slavio 101:97.

Izabrane vesti

Još tokom utakmice na društvenim mrežama su mogli da se pročitaju komentari navijača Niksa koji govore kako je ova ekipa najbolja u poslednjih 20 godina, možda na prvi mah se čini da preteruju, ali ako se setimo da su Niksi poslednji put bili u finalu još 1999. godine sa Alenom Hjustonom i Latrelom Sprivelom u sastavu, onda možda i ova konstatacija nije daleko od istine.

Karmelo Entoni nije mogao da donese titulu Niksima dok je nosio dres slavnog kluba, katastrofalne sezone su se ređale iz godine u godinu, a da li je sada došlo vreme za radovanje? Prerano je reći, ali brejk u Klivlendu je devinitivno korak u pravom smeru.

Jasan je bio plan Niksa na prvom meču. Zatvoriti sve prilaze košu i dati priliku samo Donovanu Mičelu da nešto radi u napadu, pa ako on sam uspeh da ih pobedi, svaka mu čast, ali nije uspeo uprkos 38 postignutih poena. Niko osim njega nije bio ni blizu takvog učinka.

Na drugoj strani Džejlen Branson je bio sjajan kod Niksa sa 27 poena, a pratio ga je Džulijus Rendel sa 19 poena i 10 skokova.

NBA večeras

Filadelfija - Bruklin 121:101 (1:0 u seriji)

/Embid 26 - Bridžis 30/

Boston - Atlanta 112:99 (1:0 u seriji)

/Braun 29 - Mari 24/

Klivlend - Njujork 97:101 (0:1 u seriji)

/Mičel 38 - Branson 27/

Sakrameno - Golden Stejt


tagovi

NBA ligaNjujork NiksKlivlend Kavalirs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara