Aleksa Avramović (© Star sport)
Aleksa Avramović (© Star sport)

Partizan Mozzart Bet čekirao FMP, sada sledi ono najluđe

sub. 16.03.24. | 22:47

Pobedom protiv tima iz Železnika u 23. kolu ABA lige, Partizan napravio dobru uvertiru za mečeve protiv Baskonije i Real Madrida u Evroligi

Ovo je baš bilo potrebno za Partizan Mozzar Bet. Utakmica bez drame, sa raspoređenim minutima i lakom pobedom kao priprema za paklenu nedelju koja sledi. Naime, izabranici Željka Obradovića su rutinski nadigrali FMP Železnik u 23. kolu ABA lige rezultatom 88:57 i tako najavili da spremno dočekuju Baskoniju i Real Madrid u Evroligi.

Biće to mečevi koji bi mogli da odrede čitavu sudbinu crno-bele ekipe ove sezone u Evroligi. U teškom momentu je klub iz Humske. Osam uzastopnih poraza je upisano na gostovanjima, visi plasman među 10 najboljih, a prepuna Arena bi mogla da pogura klub iz Humske do boljih rezultata. Ipak, da bi se došlo do tih mečeva, morao je da se odradi posao protiv FMP-a i baš to se dogodilo. Ekipa je odradila posao. Od prvog do poslednjeg minuta.

Na sve to je Željko Obradović odlučio da odmori Kevina Pantera koji je imao loš meč protiv Barselone, sada je bio pored klupe kako bi što svežiji dočekao utorak i duel protiv Baskonije. Na meču nije bio ni Zek Ledej koji je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama zbog smrtnog slučaja u porodici, Naime, otac košarkaša Partizana je preminuo.

U njihovom odsustvu se nije postavljalo pitanje protiv gostiju iz Železnika koji nije uspeo ozbiljnije da isparira ABA šampionu. Održavao je Partizan pristojnu prednost, a onda napravio seriju 18-2 u trećoj deonici kada su otišli na preko 25 poena prednosti i tako rešili pitanje pobednika. Prisutna publika je mogla da uživa i u atraktivnim potezima u jednoj od najubedljivijih izdanja Partizana ove sezone u ABA ligi, a kada se uzme u obzir da su crno-beli nekoliko puta umeli da kiksnu protiv znatno slabijih timova, ovakva pobeda daje nadu da bi naredne nedelje mogli da gledamo dobru košarku od ekipe Željka Obradovića.

Svi su dobili priliku večeras da igraju. Najmanje na parketu bio je Aleksa Avramović. Svega šest minuta, ali za to vreme je ubacio devet poena. Najefikasniji u pobedi bio je Balša Koprivica sa 13 poena i 10 skokova. Zanimljivo, ovo je drugi put ove sezone da Balša ima dabl dabl protiv kluba jz Železnika. Pi Džej Doužer je dao 10, osto kao i Bruno Kaboklo.

Na drugoj strani, malo šta je bilo za pohvalu. Najefikasniji u ubedljivom porazu bio je novopridošli Jovan Novak sa 13 poena,

ABA LIGA

23. kolo

Petak

Mornar - Igokea 86:84

/Veters 20 - Kondić 14/

Subota

Zadar - Cedevita Olimpija 88:65

/Božić 26 - Dragić 13/

Budućnost - Borac 100:79

/Kamenjaš 17 - Frenklin 24/

Partizan Mozzart Bet - FMP 88:57

/Koprivica 13 - Novak 13/

Nedelja

12.00 Mega - SC Derbi

18.00 Cibona - Crvena zvezda

Ponedeljak

18.00 Krka - Split




tagovi

KK PartizanFMP

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara