""
""

Pau i Riki skidaju kape: Mark, odigrao si strašno!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 20:15

„Markove trojke su nas podigle, donele nam razliku i omogućile nam da pobedimo. Verovali smo u ono što smo radili, u njega i to se isplatilo“, ističe novi plejmejker Jute Džez

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Izabrane vesti

Svaka čast Nemačkoj na pruženoj igri protiv Španije i što se dobro držala protiv najjače ekipe na Evrobasketu, ali kada je na drugoj strani furiozni Mark Gasol - ništa ne pomaže!

Čak 28 poena ubacio je mlađi od braće Gasol, od toga čak 18 u trećem kvartalu, kada je Španija i slomila otpor Nemačke sa šest situacija igre za tri poena (pet trojki i Mark jedno 2+1), gde je samo 12 koševa ubacio u poslednja dva i po minuta. 

Tako nešto ne dešava se često, ali to je samo jedan od mnogobrojnih kvaliteta Crvene furije.
„Mark? Odigrao je strašan meč! Pogodio je trojke baš kada nam je trebalo, odilično se kretao, stvarao pretnju. Bio je baš dobar“, zadivljeno je govorio Pau Gasol i dodao:
„Mada, kao tim smo odigrali fantastičnu odbranu. Uspeli smo da odbijemo dosta njihovih napada. Moramo da napredujemo, da se podižemo u ovim ključnim mečevima. Umemo da budemo i malo mrljavi, loši u odbrani. Četvrtfinale je uvek teško dobiti, ko go da je protivnik. Još je Nemačka imala plejmejkera koji vodi ceo šou u njihovom timu“.

Istog razmišljanja bio je i Riki Rubio.
„Markove trojke su nas podigle, donele nam razliku i omogućile nam da pobedimo. Verovali smo u ono što smo radili, u njega i to se isplatilo. Bilo je odlično. Igrali smo našu igru, a Mark je ušao u svoj element, došli smo do vođstva koje nam je obezbedilo pobedu“.

Ipak, Nemačka nije bila tako lak zalogaj za Furiju.
„Znali smo da su dobri napadači, da imaju svoje kvalitete. Ali, naša odbrana je najbolja na turniru i verovali smo da možemo da ih zaustavimo. Verovali smo u naš sistem, u našu odbranu i na kraju zasluženo slavili“.

Rubio tvrdi da nema želja kada je u pitanju ime sledećeg protivnika.
„Slovenija još nije izgubila nijedan meč na turniru, igra odlično. Kao i Letonija. Biće jako interesantno videti ih na parketu u međusobnom okršaju, a ko god došao u polufinalu – bićemo spremni“.

(FOTO: Fiba.basketball)


tagovi

Mark GasolPau GasolRiki Rubio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara