Plej-in, drugi čin: Bulse muči odbrana, Oklahoma je svoje obavila = prednost za Reptorse i Pelikanse

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 12:27

Ko će na Majami i Minesotu?

Drugi je dan NBA plej-ina. Sinoć smo dobili odgovore na pitanja koje će dve ekipe u doigravanje ući sa sedme pozicije, a danas kreće borba za onu osmu. Sinoć su svoj posao napravili Atlanta Hoksi i Los Anđeles Lejkersi koji su pobedili Majami Hit i Minesota Timbervulvse.

Noćas se odigravaju drugi činovi te drame. Na parket će ekipe koje su bile devete i desete u svojim konferencijama, prvo od 01.00 igraju Toronto Reptorsi i Čikago Bulsi, a u 3:30 počinje meč između Nju Orleans Pelikansa i Oklahoma Siti Tandera. Pobednici tih utakmica već će sutra uveče ponovo biti u akciji – igraće s Majamijem i Minesotom za ona poslednja mesta u plejofu.

Izabrane vesti

TORONTO REPTORS - ČIKAGO BULS (početak utakmice u 01.00)

Ako biste tražili definiciju nestabilnosti u NBA ligi ove godine, onda biste verovatno u obzir uzeli ekipe Toronta i Čikaga. Ni jedni ni drugi nisu opravdali očekivanja koja smo od njih imali pre početka sezone, obe ekipe su imale velikih problema i nikada nisi znao kog će raspoloženja biti kada izađu na parket, a na kraju su i Reptorsi i Bulsi uspeli da se izbore za priliku da spasu sezonu, barem nakratko. Realno samo navijači tih ekipa misle da bi oni mogli da naprave nešto ozbiljno u plej-ofu protiv Milvokija. No, vratimo se mi ovoj utakmici.

Važno je i za jedne i za druge da nemaju nikakvih povreda osim što Bulsi ne računaju na Lonza Bola koji nije igrao od sredine prošle sezone. U regularnom delu sezone Toronto je pobedio dva puta, a Čikago jednom, a malu prednost u večerašnjem meču dajemo timu iz Kanade. Njihova postava s puno visokih krilnih igrača nikako ne odgovara Čikagu koji tokom cele sezone ima velikih problema s odbranom, posebno protiv fizički jačih protivnika, a to će večeras biti problem. Isto tako će se igrači Reptorsa koncentrisati na Zeka Levina, Demara Derozana i Nikolu Vučevića jer u startnoj postavi Bulsi imaju napadački bezopasne Patrika Beverlija i Aleksa Karuza. S druge strane Toronto može da ima problema sa trojkama, a u tu rupu su umeli da upadaju tokom cele sezone. Takođe bi mogao da im predstavlja problem ako Čikago bude uspeo da uspori igru i tako “umrtvi” brza i fizički jaka krila Reptorsa.

Po svemu bi ovo mogla da bude najneizvesnija utakmica plej-in turnira, a prednost ipak dajemo Torontu. Što se tiketa tiče, igraćemo na manje poena. Margina je 214,5, a u dve od tri utakmice regularne sezone ova dva protivnika je bilo manje poena od toga dok ni u onoj trećoj nije bilo mnogo više (217). S obzirom da večeras očekujemo veći intenzitet igranja odbrane, čini se nemoguće da će prebaciti ovu marginu.

NJU ORLEANS PELIKANS - OKLAHOMA SITI TANDER (početak utakmice u 03.30)

Jednu stvar treba znati pre početka meča – od svih 20 ekipa koje su izborile ili plej-in turnir ili plej-of Oklahoma ima najmanji pritisak da ostvari bilo kakav rezultat. To je zato što je ovo za Tander već dobar rezultat, jer je ovo bila sezona u kojoj je njima bilo u prvom planu da šta više razviju mlade igrače, a bilo kakva rezultatska ambicija je prestala da postoji i pre početka sezone kada se povredio Čet Holmgren i bilo jasno da drugi pik na draftu neće da igrati celu sezonu. Oklahoma je u svojoj ideji i te kako uspela – etablirala je mlade igrače, pre svih Džejlena Vilijamsa, dodatno razvila Šeja Gildžes-Aleksandera i Džoša Gidija i postavila odlične temelje za sledeću sezonu. Ako večeras budu uspeli da pobede protiv Nju Orlinsa – super, ako ne uspeju – nije ni to loše. Ta rasterećenost mogla bi da im pomogne da dođu do pobede, ali u to ipak ne verujemo.

Nju Orleans je ipak želeo mnogo više od devete pozicije, ali njihov problem je veliki broj povreda koje su imali i imaju u ovoj sezoni. Zajon Vilijamson je opet više bio van parketa nego na njemu pa je odigrao samo 29 mečeva u ovoj sezoni. Nema ga ni za večerašnju utakmicu, a Pelikansi su se opet morali da se navikavaju da igraju bez njega. Igrali su dugo i bez Brendona Ingrama koji je odigrao samo 45 mečeva dok je Herbert Džons sezonu završio sa 66 nastupa. Sve to ih je stavilo u poziciju da moraju da pobede u dve plej-in utakmice da bi došli do plej-ofa, ali bez obzira na sve i dalje su favoriti u ovom okršaju. Imaju talentovanije igrače i imaju odgovor na niske i brze postave koje bi Oklahoma mogla da pošalje na teren. Tri su puta pobedili protiv Tandera u regularnom delu sezone, izgubili jednom, a očekujemo da će večeras izboriti meč protiv Minesote za osmo mesto na Zapadu.

Za tiket predlažemo “keca” na Nju Orleans. Kvota od 1,50 je pristojna, nema potrebe da se propusti.

NBA

01.00: (1,50) Toronto (hen -5,5) Čikago (2,95)

03.30: (1,50) Nju Orleans ( -5,5) Oklahoma (2,95)

Piše: Emir Fulurija


tagovi

Čikago BulsToronto ReptorsOklahoma Siti Tander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara