Šarunas Jasikevičijus (©Star Sport)
Šarunas Jasikevičijus (©Star Sport)

Šaras otvoreno: NBA košarka je nepodnošljiva, ludost je dati igraču od 18 godina ključ ekipe u ruke

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 18:42

“Ne možeš da se saživiš sa tamošnjim mentalitetom. Igrači ne treniraju, to je potpuno drugi svet. Čini mi se kao da malo toga rade da zaista napreduju. To je biznis u najčistijoj formi“

NBA plej-of uveliko traje, a po mišljenju struke to je vreme kada se igra najbolja košarka na planeti.

Ako pitate Šarunasa Jasikevičijusa, on NBA utakmice uzima sa ozbiljnom dozom rezerve, o čemu je otvoreno pričao za špansku agenciju EFE. Prema njegovom mišljenju, NBA utakmice nisu prijatne za gledanje, pogotovo u ligaškom delu.

Izabrane vesti

“NBA je tip košarke gde su samo vlasnici franšiza srećni. Vrednosti klubova skaču vrtoglavo jer novac pristiže sa svih strana sveta, pogotovo iz Kine i Indije. Pošto sam čovek iz košarke, mogu da kažem kako mi je NBA košarka nepodnošljiva za gledanje“.

Ogradio se odmah, misleći na prvu fazu sezone...

“Plej-of je nešto sasvim drugo, jednostavno ligaški deo ne može da se gleda“.

Zašto?

“Ne možeš da se saživiš sa tamošnjim mentalitetom. Igrači ne treniraju, to je potpuno drugi svet. Čini mi se kao da malo toga rade da zaista napreduju. To je biznis u najčistijoj formi. Ligu igraju 22 franšize koje imaju problem da uđu u plej-of i stalno se nešto improvizuje. Opet, tu je osam standardnih učesnika, koji znaju šta žele, prate tačno pripremljen plan i igrači i treneri“.

Litvanski stručnjak kaže da je ideja da se draftuju igrači koji nemaju ni 20 godina i da se oko njih gradi cela franšiza potpuno pogrešan. Takođe, smatra da bi treneri trebalo da imaju veću moć.

“Okruženje je izuzetno važno za svakog igrača. Kada treneru oduzmete moć, ko je onda zapravo neko ko razmišlja o timu? Apsurdno je to sve i nema smisla. Moć se daje igračima od 18-19 godina“, priča Šaras i dodaje:

“Sa Lebronom Džejmsom treba skinuti kapu. On je uspeo da izbalansira sve stvari i napravi rezultate gde god da je otišao. Ali, koliko još slučajeva osim njegovog poznajete kada govorite o ovoj situaciji“.

Bez dlake na jeziku Jasikevičijus je poručio da treneri i generalni menadžeri rade sve kako bi se mladi igrač osećao kako treba.

“Umesto toga, oni treba prvo tog momka da nauče pravom putu, kako da bude normalna osoba, koje su prave vrednosti. Ne možete da date ključ detetu od 18 godina. Jako mi je teško da svarim kada vidim tako nešto“.



tagovi

Šarunas JasikevičijusNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara