Saša Obradović (Foto: Starsport)
Saša Obradović (Foto: Starsport)

Saša Obradović pred duel sa Zvezdom: Lepe emocije će uvek biti tu, ali je normalno da se ostave po strani

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 09:24

Trener Monaka za Mozzart Sport govorio o predstojećem duelu sa Crvenom zvezdom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Monaka)

Košarkaše Crvene zvezde čeka još jedno teško gostovanje u Evroligi. Posle tri vezane pobede nad FMP-om, Bajernom i Igokeom, u petak (21.00) izlaze na megdan vicešampionu Francuske i pravom osveženju elitnog takmičenja Monaku.

Izabrane vesti

Biće to prilika da Saša Obradović stane na crtu voljenom klubu u kojem je počeo igračku karijeru, ali sa kojim spletom okolnosti nije uspeo da dođe do većih trenerskih uspeha.

"Odrastao sam u tom klubu i nema sumnje da su lepe emocije ostale i da će uvek biti tu. Normalno je da se pred meč ostave po strani, jer treba biti maksimalno profesionalan. Igramo protiv Zvezde i svi očekuju da u crveno-belim bojama Monaka pobedim", rekao je Obradović za Mozzart Sport.

Iako je sa Monakom prošle sezone bio na pragu Fajnal fora, a tekuću otvorio sa učinkom 4-1, oprezan je pred sudar sa ekipom Vladimira Jovanovića.

"Zvezda će vremenom biti sve bolja i bez dileme neugodan protivnik. Igra protiv Igokee možda nije pravo merilo kako će izgledati protiv nas. Moramo da budemo oprezni, da čuvamo domaći teren i opravdamo ulogu favorita - ne samo u ovoj utakmici. Svi očekuju velike stvari. Dobro smo počeli, gradimo samopouzdanje na prethodnih susretima. Na početku je problem bio što smo igrali četiri utakmice na strani protiv ekipa koje su reputacijom i budžetima projektovane u prvih osam, poput Virtusa, Panatinaikosa i Olimpijakosa. Često smo putovali, a kod kuće igrali sa Efesom."

Saglasan je da bi Luka Vildoza mogao da promeni krvnu sliku Crvene zvezde i pogura je ka novim pobedama u Evoligi (1-4).

"Mogu i on i Nedović, odlični su kreatori. Ukoliko su zdravi, svima će praviti probleme".

Kratko je analizirao i centre srpskog šampiona, ali istakao da će njegovi puleni posebnu pažnju morati da posvete spoljnoj liniji srpskog šampiona.

"Petrušev se malo bolje snalazi na četiri, Bentil je odigrao vrlo dobro dosad, sa izuzetnim samopouzdanjem i o tome moramo da vodimo računa i da odgovorimo na agresivnu igru bekova. To je osnova".

Srbija posle dugog niza godina ponovo ima dva predstavnika u Evroligi. Obradović Crvenoj zvezdi i Partizan Mozzart Betu daje jednake šanse u elitnom takmičenju.

"Timovi jednakih kvaliteta i mogućnosti da prave rezultat. Početak nije prava slika, smatram da će i jedni i drugi biti teški protivnici svima".

Jedan je od najuspešnijih srpskih tenera poslednjih godina, što dokazuje i titula Trenera godine u Evrokupu 2018. godine. Mnogi ga vide kao lidera nove generacije naših košarkaših stručnjaka.

"Više bih voleo da to neko drugi priča, kao i da dela govore. Kao i uvek ostajem na zemlji. Radiću najbolje što mogu, u dobroj sam ekipi i imam lepu šansu, to uvek treba iskoristiti", zaključio je Saša Obradović u razgovoru za Mozzart Sport.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MonakoSaša ObradovićLuka VildozaNemanja NedovićBen BentilFilip Petrušev

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara