Saša Vezenkov (©MN Press)
Saša Vezenkov (©MN Press)

Saša Vezenkov 90 odsto u Sakramentu od naredne sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 18:50

Košarkaš Olimpijakosa i favorit za MVP priznanje Evrolige je već dugo na radaru Kingsa

Kako stvari stoje, Saša Vezenkov će od naredne sezone igrati u NBA ligi. Naime, poznato je da su Sakramento Kingsi odavno zainteresovani, slali su često i skaute na utakmice Olimpijakosa, a velike su šanse da do saradnje konačno dođe narednog leta.

Naime, kako prenosi novinar Šon Kaningem koji je dobro upoznat sa dešavanjima oko tima iz Kalifornije, glavni kandidat u MVP trci Evrolige je praktično na pragu Sakramenta.

Izabrane vesti

"Kingsi moraju da donesu tešku odluku vezanu za Harisona Barnsa. Jedna tešku i kada su u pitanju Trej Lajls ili Saša Vezenkov, koji je u jednačini da se preko leta pridruži ekipi. Kako je meni rečeno, 90 odsto dolazi u Sakramento", jasno je istakao Kaningem, a prenosi BasketNews.

Dodaje da bugarski reprezentativac ispunjava sve uslove da pojača redove ekipe Majka Brauna.

"Skokovi, čvrstina, odbrana... Sve ključne stvari neophodne tokom sezone, pogotovu u plej-ofu. Možda se baš neko kao Vezenkov savršeno uklapa sa Barnsom, ukoliko odluče da mu ponude novi ugovor."

Vezenkov je vezan dugugodišnjim ugovorom za tim iz Pireja (do leta 2025), ali ima izlaznu klauzulu u slučaju NBA ponude, koja od naredne sezone.

Kingsi su interesovanje za Vezenkova pokazali prošlog leta, ali je bivši košarkaš Barselone odlučio da ostane u Olimpijakosu i odradi petu sezonu u Pireju. Sada je jasno i zašto.

Krilni košarkaš je prvi strelac Evrolige sa 17,7 poena po meču, kao i igrač sa najvećim prosečnim indeksom korisnosti u dosadašnjem toku takmičenja (22,2). Sa crveno-belima igra plej-of seriju protiv Fenerbahčea, a trenutno je 1-1, pred prvu utakmicu u Istanbulu.


tagovi

Saša VezenkovKK OlimpijakosSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara