Janis Sferopulos (Foto: MN Press)
Janis Sferopulos (Foto: MN Press)

Sferopulos: Ako nađemo igrača koji može da pravi razliku, pokušaćemo da ga dovedemo

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 21:18

Trener crveno-belih izneo utiske posle trijumfa nad berlinskom Albom

"Lakše se diše." To je definitivno parola navijača Crvene zvezde posle trijumfa nad berlinskom Albom. Došao je kao melem na ranu posle poraza od Valensije i Baskonije. Dobro su reagovali crveno-beli, bili u prednosti tokom prvog poluvremena, držali poptunu kontrolu u drugom. Na kraju ubedljivih 85:71, a bilo je i 20 razlike.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo je utiske na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

"Dobro smo počeli meč, bili skocentrisani da ispratimo plan, a on je bio da kontrolišemo ritam utakmice. Alba je takav tim da zavisi od ritma, mnogo trče i postižu lake poene u tranziciji. U napadu smo igrali pametno protiv njihove pik en rol odbrane, iskoristili prednost naših šutera. Kako smo počeli treću deonicu i odigrali je do kraja - dominirali smo i zato smo stekli dvocifrenu prednost. Kontrolisali smo bolje skokove u nastavku i došli do pobede koju smo u potpunosti zaslužili. Zahvalio bih se navijačima, trudimo se da napredujemo, da ostvarujemo rezultate i svi naporno rade", rekao je grčki stručnjak.

Iako ovoga puta nije odigrala prvo poluvreme loše kao u Španiji, ponovo je njegova ekipa izgledala bolje u drugom poluvremenu.

"U svlačionici tokom pauze insistiramo da igramo bolje nego u prvom poluvremenu. Pričamo o detaljima, podelimo neki savet za napad i odbranu, kako bi igrali bolje. Na početku meča postoji neka tenzhija, ali kako meč odmiče, igrači su sve više skocentrisani".

Adam Hanga je počeo da trenira sa timom, da li će biti spreman da pomogne sledeće nedelje protiv bivšeg tima, Reala?

"Ne znamo da li će biti spreman. Pokušaćemo da ga spremimo. Nadamo se da će igrati, ali sada ne možemo da kažemo. Ne znamo kako će se njegov oporavak nastaviti. Plan je da bude spreman da igra sledeće nedelje".

Iako se Hanga vratio, roster još nije kompletan.

"Ilić je imao manjih problema sa leđima, nije tu ni Kuzmić, ali zadovoljan sam da su neki igrači se oporavili i spremani su da se vrate. Imaćemo kompletan roster sledeće nedelje, nadam se".

Razmišlja li se o pojačanjima?

"Predsednik, menadžment i mi se trudimio da radimo najbolje za tim. Ako nađemo igrača koji može da napravi razliku, pokušaćemo da ga dovedemo, u surpotnom, nema razloga da samo dovodimo igrače", zaključio je Sferopulos.

Trener Albe Izrael Gonzales je bio kratak.

"Igrali smo u sporom ritmu za nas, ne toliko u tranziciji, ali sporo smo reagovali na dešavanja. Gubili smo skoro svaku 50-50 loptu, uzeli su 18 ofanzivnih skokova, nespretno smo gubili loptu... Dobro je što se četvorica igrača vratilo iz povrede, ali za to mora da se plati cena dok se ne vrate u ritam", rekao je Španac.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosAlba Berlin

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara