Barcokas i Milutinov (Star Sport)
Barcokas i Milutinov (Star Sport)

Skromno veče srpskih centara u pobedi Olimpijakosa: Fal zaključao reket sa osam blokada!

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 21:57

Grčki velikan protiv Asvela upisao tek drugu pobedu u poslednjih šest evroligaških utakmica

Vratio se Olimpijakos na pobedničke staze u Evroligi! Posle četiri poraza iz minulih pet utakmica, posle rana koje su mu zadavali Monako, Real Madrid, Valensija i Virtus, tim projektovan za plasman u plej-of evropske elite dočekao je da krive drine ispravlja protiv najslabijeg tima u takmičenju, na najlakše osvojivom domaćem terenu. Asvel ni sedmi put ove sezone nije uspeo da slavi pred svojom publikom, niti da pokuša da pomrsi račune grčkom velikanu - 73:85.

Uprkos pobedi, bilo je ovo skromno veče iz vizure srpskih centara. Nikola Milutinov je proveo samo minut na parketu. Na tri minuta pre kraja prve deonice zamenio je Mustafu Fala, a onda napravio dva brza faula (drugi je bio u napadu9, te izgubio loptu, zbog čega ga je Jorgos Barcokas izvukao van igre i nije ga vratio do kraja utakmice. Filip Petrušev je u svom trećem meču u dresu Olimpijakosa proveo nešto manje od 15 minuta na terenu ubacivši četiri poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Doduše, zaradio je nekdašnji centar Crvene zvezde nesportsku ličnu grešku u četvrtoj četvrtini kada se u pokušaju da blokira trojku doskokom upleo u noge Lija.

Izabrane vesti

Verovatno i nije bilo potrebe da se Milutinov vraća jer je Mustafa Fal odigrao jednu od defanzivni partija sezone... Ne samo ličnu, već u čitavoj Evroligi. Završio je meč sa čak osam blokada, a uz to je zabeležio po sedam skokova i asistencija i simbolično dodao dva poena za 34 minuta u igri.

Nudio se Olimpijakos baš u četvrtom kvartalu ekipi Đanmarka Poceka, davao joj šansu da se spusti na jednocifreni zaostatak. Na pet minuta do kraja meča, dve takve prilike propustili su gosti. Prvo je dva bacanja promašio drugi najbolji poenter Asevela Timoti Luvalu, zatim je već u sledećem napadau lošim dodavanjem za Žofrija Lovernja upropašćena kontra. Tada je Olimpijakos imao 10 poena prednosti koji su se konačno pretvorili u osam na 130 sekundi pre kraja. Li je nakon nesportske lične greške Fala pogodio dva bacanja, ali je promašio trojku za potencijalnih minus pet. Nakon toga, Piters i Vilijams Gos zapečatili su novi poraz francuskog predstavnika.

Gotovo čitavim svojim tokom meč u Francuskoj izgledao je kao jednosmerna ulica, počev od rezultata prve deonice 18:25, preko dvocifrene prednosti pirejskih crveno-beli iz druge četvrtine, koja je u trećoj deonici rasla i do maksimalnih plus devetnaest - 52:71. U poslednji četvrtinu Asvel je ušao sa 14 poena deficita, ali Lijev doprinos nije bio dovoljan, previše su grešaka napravili domaćini.

Udarne igle Olija večeras su bili Ajzea Kenan sa 19, odnosno Aleks Piters sa dva poena manje. Četiri trojke ubacio je Kenan iz sedam pokušaja

EVROLIGA – 16. kolo

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 92:98

/Boldvin 22 - Teodosić 27/

Valensija - Virtus Bolonja 79:71

/Džons 17 - Šengelija 15/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 91:75

/Musa 23 - Kaboklo 18/

Petak

Anadolu Efes - Baskonija 80:87

/Larkin 23 - Hauard 28/

Žalgiris - Barselona 80:85

/Birutis 18 - Laprovitola 18/

Asvel - Olimpijakos 73:85

/Li 17 - Kenan 19/

Alba Berlin - Fenerbahče 82:91

/Braun 15 - Vilbekin 20/

Bajern - Monako 80:91

/Fransisko 21 - Džejms 28/

Olimpija Milano - Panatinaikos 68:76

/Nan 17 - Šilds 13/



tagovi

KK OlimpijakosAsvelKK Asvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara