Balša Koprivica zakucava (© ABA liga)
Balša Koprivica zakucava (© ABA liga)

Talenat koji varniči, Balša Koprivica: Blokade volim više od zakucavanja

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.22. | 08:06

"Pokušao sam da iskoristim priliku da uđem u igrački ritam, da budem agresivan. Mogao sam da budem bolji u nekim situacijama, ali pogledaću video-analizu meča protiv Mege i pokušaću da ispravim sve greške", rekao je centar crno-belih posle dobre partije protiv Mege

Najtrofejniji trener Partizan Mozzart Beta, Duško Vujošević, umeo je često da kaže da najtalentovaniji igrači uvek budu na meti najžešćih kritika, jer se od njih najviše zahteva. Nije tajna da Željko Obradović često na utakmici najviše komunicira sa Balšom Koprivicom. Sinom legendarnom centra Slaviše, od koga se očekuje da bude svetla budućnost crno-belih. U ABA ligi dobija priliku da pokaže raskošan talenat koji je očigledan, videlo se protiv Mege kad je zakucavanjima i blokadama oduševljavao publiku, a nema dileme da je i trener Obradović mogao da bude zadovoljan.

Odlična partija u regionalnoj ligi stigla je posle duela sa Žalgirisom kada je igrao svega 45 sekundi. Tada je Obradović pričao o Koprivici.

Izabrane vesti

"Šta vam nije jasno? Šta je problem? Ja ću da kažem da je to Balša Koprivica. To je moje dete. Hoćete da kažete da neko više voli Balšu Koprivicu nego ja? Provodim ovde dane i noći, da li je moj ili njegov problem što je tu 45 sekundi. Pričam o koncentraciji, sutra ću da im pokažem video. Rekao sam im 100 puta, ne pravim ja izmenu, sami sebe menjate. To je moje dete, sin od mog igrača, divno dete, meni je žao, želeo bih da svi igraju po 18 minuta. Je li to realno? Otvarale su se diskusije što neko igra po 40 minuta, a sada je problem što neko igra ovoliko, a neko onoliko. Evo, to je vaš posao, nikakav problem. Ja se bavim ovim 18 sati, ne 24 sata. Igrao je 45 sekundi, sledeću će možda da igra 38 minuta, kao i neki drugi mladi igrač. To je pitanje za njih, ne za mene", rekao je Obradović u četvrtak, a već je u nedelju odlučio da igra crno-belih teče baš preko Balše.

Imao je najveću minutažu u crno-belom taboru. Proveo je 25 minuta u igri u trijumfu crno-belih - prošle sezone je više igrao samo protiv Cibone - a za to vreme je upisao 10 poena, sedam skokova, dve asistencije i dve blokade.

"Pokušao sam da iskoristim priliku da uđem u igrački ritam, da budem agresivan. Mogao sam da budem bolji u nekim situacijama, ali pogledaću video-analizu meča protiv Mege i pokušaću da ispravim sve greške", rekao je Koprivica za Mozzart Sport.

Publika je najviše aplaudirala baš Balšinim potezima, pre svega zakucavanjima i blokadama. Balša je otkrio šta ga više motiviše na parketu.

"Uvek me blokada više motiviše. Na zakucavanja sam navikao".

Crno-beli su sada nanizali četiri pobede na dva frtonta.

"Ušli smo u dobar ritam. Smatram da smo protiv Mege mogli bolje odbrambeno. U Evroligi smo prethodne četiri utakmice dobro odigrali, čak i one koje smo izgubili smo imali priliku da pobedimo. Naravno zadovoljni smo trijumfima protiv Virtusa i Žalgirisa. Nama je cilj da budemo bolji iz dana".

Naredni protivnik Partizan Mozzart Beta je Panatinaikos u 6. kolu Evrolige. Atinjani ove sezone igraju u promenljivoj formi. Tim Dejana Radonjića ima samo jedan trijumf.

"Odlična su ekipa, sada su doveli nove igrače, ali naš pristup je uvek isti. Uradićemo skauting, treneri će da spreme plan i mi ćemo se boriti na terenu i dati sve od sebe", dodao je Koprivica..



tagovi

Balša KoprivicaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara