Trinkijeri: Nadam se da nas više niko neće slati u školu

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.01.19. | 21:23

“Prvi put u svojih 25 godina rada čujem da mi neko kaže kako moja ekipa nema srca“, ostao je u čudu italijanski stručnjak

Propustili su košarkaši Partizana voz za pobedu nad Monakom u Beogradu, ali su posle velikih 20 poena minusa uspeli da iskreiraju dramu i da budu na posed od preokreta i pobede.

Međutim neke sitne greške omogućile su gostima iz Kneževine da lakšim putem dođu do pobede. Toga je bio svestan i trener crno-belih Andrea Trinkijeri.0
“Čestitam Monaku, odigrali su vrlo dobru utakmicu. Stavili su nas u školski autobus i vozili skoro 40 minuta. Igrali su pametno, mi nismo, uspeli smo da se vratimo i samo detalji nam nisu omogućili da se borimo za pobedu“, poručio je Trinkijeri.

Izabrane vesti

Jedno od ključnih pitanja bilo je - šta se desilo sa igračima u uvodne tri četvrtine i kako tim nije mogao da odigra kao u poslednjih deset minuta? 
“Utakmica nikada nije izgubljena, dok se ista ne završi. Igra se do poslednje sekunde. Promenili smo mnogo toga u poslednjoj četvrtini, ali od drugog kvartala nismo znali kako treba da igramo s njima. Naši bekovi nijedan otvoren šut nisu mogli da pogode, a kada sam uveo visoku petorku, počeli smo konačno da napadamo. Ali, onda je jedna lopta rešila. Imali smo šanse, ali nismo uspeli. Nisam negativan, verujem da smo pokazali ogroman talenat. Da, bekovi nisu uspeli ništa da pogode, ali ne može svako da odigra onakvu četvrtu četvrtinu“.

Italijan je bio upitan da prokomentariše igru Džoka Lendejla, koji je pogodio nekoliko bitnih šuteva u finišu utakmice?
“Stavili smo ga na četvorku da bi mogao da pogodi nešto sa distance. Tražio sam solucije. U svakoj situaciji vidim nešto što bih mogao da napravim drugačije. Džok je dobar radnik, vodi ekipu, jer je vodio tim u poslednjoj četvrtini“, kaže Trinkijeri i dodaje:
“Atmosfera je bila odlična i žao nam je što nismo uspeli da vratimo to navijačima. Mi moramo da se borimo za svaku loptu, moramo da kopamo svaki dan, da na kraju svake utakmice budemo 'mrtvi', da ostavimo sve na terenu“.

Govorio je i o tome šta bi Partizan mogao da promeni za sledeću evropsku utakmicu, odnosno gostovanje Monaku...
“Moramo da pogledamo snimak, da pronađemo greške i nadam se da nećemo opet da idemo u školu. Sutra svi na autobus, idemo do Morave, opraćemo ruke, pa ćemo videti hoćemo li sve pogoditi... Sada bez šale. Mora da se pogađa 500 šuteva dnevno, to igrači znaju. Moramo ubrzati igru i pogoditi više šuteva“, rekao je Trinkijeri, ukazujući na to da su Vanja Marinković i Aleks Renfro zajedno imali 0/15 iz igre.

Upitan da prokomentariše statuse Đorđa Gagića, koji je odigrao svega minut i po u ovoj utakmici, potom i Aleksandra Aranitovića koga nema u rotaciji, Trinkijeri je poručio:
“Nije lepo razmišljati o igračima koji nisu igrali, ili su malo igrali“.

Na konstataciju novinara da pojedini igrači nemaju srca i da se to vidi na parketu, Trinkijeri se ozbiljno uvredio:
“Ti kažeš da moja ekipa nema srca“, upitao je Italijan, a pošto je dobio odgovor da to važi za pojedince, ne za ceo tim, nastavio je:
“To je tvoje mišljenje... Prvi put u karijeri, za svojih 25 godina rada čujem da mi neko tako nešto kaže. Da moj tim nema srca. Kada budemo igrali poslednju utakmicu u sezoni, onda ćemo da pričamo o srčanosti. Moji igrači su za mene najbolji na svetu i imaju najveće srce“, poručio je Trinkijeri i završio konferenciju.

Svoje viđenje utakmice dao je i Sašo Filipovski.
“Veoma sam srećan što smo igrali u ovom gradu, državi sporta, sudbina je podarila da dva puta budemo gosti u Beogradu. Igrali smo dobro tri četvrtine, ali smo u poslednjoj četvrtini izgubili smo koncentraciju u odbrani i dozvolili 30 poena. Partizan ima mlad i talentovan tim, imaju odličnog trenera kojeg jako poštujem. Ako budu radili dobro s njim, napredovaće jako“.

Kako vidite rasplet u grupi?

„Ništa još nije rešeno. Dobili smo samo četiri razlike, što ništa ne znači. Ovu pobedu moramo da potvrdimo u narednom kolu, ako hoćemo da razmišljamo dalje“.

Formula za pobedu?
„Dali smo više poena, a primili manje. Stoji i jedno i drugo. Srećan sam što smo dobili. U dobroj smo formi, ali Partizan je imao šestog igrača u publici, što je moglo da bude jako opasno za nas u poslednjoj četvrtini“.

Foto: MN Press


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara