Trinkijeri (© Star sport)
Trinkijeri (© Star sport)

Trinkijeri prvi put na suprotnoj strani od odlaska iz Humske: Za mene je Partizan zauvek „tradizione di famiglia“

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 08:57

Trener Bajerna emotivan pred sudar sa crno-belima

Koliko su vrednosti devastirane, a sport otišao u devijaciju pokazuje debata među navijačima Partizana da li bi Andreu Trinkijerija trebalo dočekti zvižducima!? Čoveka koji je sa Parnim valjkom jurio ka završnici Evrokupa, automatski plasmanu u Evroligu, napadao tron ABA lige, dvaput doneo trofej Kupa Radivoja Koraća i verovatno bi nastavio uspešnu misiju u Beogradu da nije bilo pandemije virusa korona koja je italijanskog stručnjaka i crno-bele sputala da u proleće 2020. ostvare planove na talasu velikog optimizma.

Zbog svega navedenog realnije deluje da u 16. kolu Evrolige Trinkijerija Grobari pozdrave aplauzom. Ovacijama! Toliko je zaslužio, jer je njegov nekadašnji tim bio atraktivan za gledanje i takmičarski nastrojen.

Izabrane vesti

A opet, u delu javnosti ostao je gorak ukus zašto je Andrea napustio klupu crno-belih.

„Život nam često donosi neke raskrsnice na koje ne možete da računate. Nema rastanka u bilo kojoj sferi koji ne ostavlja neke rane na srcu. Sa Partizanom sam doživeo toliko lepih trenutaka, koje i kad bi neko želeo, ne bi mogao da potamni. Za mene će Partizan zauvek biti „tradizione di famiglia“, emotivno će Trinkijeri u razgovoru za Sportski žurnal uoči gostovanja njegovog sadašnjeg kluba, Bajerna, u Štark areni.

Biće to prvi put posle dve i po godine da se 54-godišnji stručnjak pojavi pred publikom s kojim je stvorio poseban odnos.

Kad pričam o Partizanu emocija čini svoje, jer za crno-bele, Beograd i Srbiju me vežu mnogobrojne lepe uspomene i prijatelji. Nezaboravni su i navijači, jedinstveni u evropskom i svetskom košarkaškom ekosistemu. Nose tim i bezrezervno vole klub ne samo kad niže uspehe, već i kad je teško. Radio sam u Grčkoj, igrao svuda i sa osnovom tvrdim da su najvredniji“.


U ovom trenutku, Parni valjak ima pobedu više od kluba iz Minhena u najjačem takmičenju, što utakmici od 20.30 daje poseban značaj, iako je jasno da će deo, bar na početku, biti prožet emocijama

„Zbog svega što sam doživeo u Beogradu, drago mi je što je Partizan ne samo prebrodio finansijsku krizu, dodatnu posledicu korone, koja je projekat povratka u Evroligu direktno usporila. Dolazak Željka Obradovića je bio katalizator da se problemi brzo prevaziđu, sad je Partizan tamo gde smo 2020. svi želeli da bude i gde bi bio da nije bilo objektivnih i nekih subjektivnih prepreka koje niko nije mogao da predvidi“, dodao je Trinkijeri.

Kompletan intervju trenera Bajerna možete pročitati u štampanom izdanju Sportskog žurnala.



tagovi

KK PartizanAndrea TrinkijeriKK Bajern MinhenEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara