Andrea Trinkijeri (Printscreen)
Andrea Trinkijeri (Printscreen)

Trinkijeri se dotakao Partizana na promociji u Žalgirisu: Jednog dana želim da pričam deci...

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 02:55

Italijanski strateg govorio o tradiciji koja krasi srpski i litvanski klub

Andrea Trinkijeri se vratio u Evroligu i ponovo će biti deo najveće evropske košarkaške pozornice pošto je šest meseci nakon što je napustio Bajern preuzeo Žalgiris. Litvanski klub je pretposlednjeg dana 2023. godine imenovao italijanskog stručnjaka za naslednika Kazisa Maksvitisa, da bi ga prvog dana 2024. predstavio, a 55-godišnji strateg se na promociji dotakao i Partizan Mozzart Beta.

Naime, govoreći o ciljevima sa litvanskim klubom u drugom delu sezone, Trinkijeri se dotakao tradicije i ponosa koji je osetio braneći boje crno-belih, a sa čime se susreo i u novoj sredini.

Izabrane vesti

"Ovde sam sa jednim ciljem – da pomognem ekipi da igra bolje. Vrlo sam motivisan jer sam trener tima u zemlji u kojoj je košarka religija. Jednog dana svojoj deci želim da pričam da sam bio trener Partizana i Žalgirisa", izjavio je Italijan.

Bivši trener Bajerna, Uniksa, Broze Bamberga i brojnih drugih klubova ne krije da je situacija u kojoj se Žalgiris trenutno nalazi u Evroligi nezavidna, budući da je posle 17 utakmica ostvario samo pet pobeda.

"Deseto mesto nije na Marsu. Na Saturnu je. Moj posao je da podržim igrače i pomognem im. Ponašaćemo se kao podmornica i nadam se da ćemo nešto udariti."

Na pitanje da li je istina da je sa upravom kluba pregovarao nedeljama pre nego što se spekulisalo o Maksvitisovom otkazu, Trinkijeri je odgovorio:

"Kako se kaže s*anje na litvanskom? To je potpuna glupost. I verujte mi, ovo je izmišljeno. To su stvarno lažne vesti. „Verujem da je on mnogo dao ovoj organizaciji. Verujem da je dao vrednost ovoj ekipi, a to osećam i van dvorane i na treningu. Siguran sam da će imati sjajan angažman u reprezentaciji. Želim mu sve najbolje", rekao je Trinkijeri.


tagovi

Partizan Mozzart BetAndrea Trinkijerikk ŽalgirisŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara