Vasa MVP Micić

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.19. | 14:13

Evroliga proglasila za najkorisnijeg igrača prvih utakmica plej-ofa

Anadolu Efes je došao do pobede nad Barselonom u prvoj utakmici Top 8 faze Evrolige i tako poveo u četvrtfinalnoj seriji, a za pobedu na tom meču Ergin Ataman najviše može da zahvali našem maestralnom košarkašu, Vasiliju Miciću.

Srpski igrač je briljirao u Sinan Erdenu, pa je oborio nekoliko rekorda iz dosadašnjeg dela karijere. Na meču protiv Barselone imao je najbolji poenterski učinak u plej-ofu Evrolige od kako profesionalno igra košarku, pošto je uspeo da ubaci čak 21 poen, a svemu tome treba dodati i sedam asistencija koje je podelio naš košarkaš, što je takođe njegov novi rekod u završnici elitnog takmičenja. Ovakav učinak bio je dovoljan za 30 indeksnih poena, što je vrednost daleko veća nego kod bilo kog drugog igrača u prvim utakmicama plej-ofa.

Izabrane vesti

Koliko je dobar Vasilije Micić bio na ovom susretu, govori i njegov procenat šuta. Srpski košarkaš gotovo da nije mogao da promaši iz igre, pošto je šutirao tri od četiri za dva poena, a odličan je bio i sa distance gde je pogodio četiri od pet upućenih šuteva. Još tri poena došla su sa linije za slobodna bacanja, odakle je Vasa takođe promašio samo jedan šut.

Ne treba onda da čudi interesovanje brojnih evropskih klubova za usluge našeg košarkaša. U prvi red su tokom sezone stali Kraljevići iz Madrida, ali je Micić ipak odlučio da karijeru nastavi u Anadolu Efesu, pod palicom Ergina Atamana.

Vasa je sigurno jedna od omiljenijih figura u razgovorima navijača turskog kluba, pošto je ove sezone fantastičan, kako u Evroligi, tako i u domaćem šampionatu. Još uvek se prepričava Micićevo prvo poluvreme protiv Bujukčekmečea pre oko mesec dana, kada je naš košarkaš podelio 11 asistencija u prvom delu meča, što se odavno nije desilo u košarkaškom šampionatu Turske.

U Evroligi, Micić ove sezone prosečno beleži 12,3 poena po utakmici, a uz to podeli 5,5 asistencija. Izvesno je da će upravo on biti jedna od najvažnijih karika Atamanove ekipe i u drugom okršaju protiv Barselone u petak.

Foto: Shutterstock


tagovi

Vasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara