Foto: AFP
Foto: AFP

Veliki preokret Klivlenda: Bruklin vodio celo poluvreme, pa pao u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 03:42

Okoro trojkom u poslednjem napadu doneo Kavalirsima trijumf

Drugi međusobni okršaj u svega dva dana i ponovo trijumf Klivlenda. Mada je Bruklin ovog puta, za promenu, pružio veliki otpor Kavalirsima, čitavo drugo imao prednos i bio na putu ka deset dana čekanoj pobedi, ali ju je ispustio u poslednjoj sekundi – 116:114.

Heroj ekipe Džona Blera Bikerstafa bio je Ajzak Okoro. Donovan Mičel je, čini se svesno, promašio drugo slobodno bacanje vredno izjednačenja, želeći da pokupi odbitak i svom timu donese prednost. I mada je uspeo da pokupi odbitak posle promašaja, promašio je dva šuta za preokret. Ipak, u nastavku akcije Karis Levert je pokupio loptu, uoči Okora u ćošku i proigrao ga, a 22-godišnji Amerikanac bio brži od sata i pogodio trojku vrednu petog vezanog poraza Netsa.

Izabrane vesti

Klivlend je tokom čitavog prvog poluvremena imao prednost, istina, jednocifrenu, ali je koliko-toliko uspevao da kontroliše utakmicu. Ipak, pred sam odlazak na odmor Mikal Bridžis je preokrenuo rezultat (61:60), a Bruklin je u nastavku uspevao da se zadrži na bezbednoj distanci. Na 2:13 do kraja utakmice imao je deset poena prednosti (112:104), ali je Klivlend na krilima pomenutih Leverta i Mičela (vezali po četiri poena) u završnici zakuvao meč.

Bio je Mičel rešen da ponese epitet heroja, ali je umesto toga umalo završio kao tragičar. Posle promašenog bacanja promašio je još dva šuta, izgledalo je kao da gostima ponestaje vremena, ali se ona pojavio Okoro i režirao preokret.

Okoro je meč završio sa 11 poena. U ekipi Klivlenda je kao po običaju prednjačio Mičel sa 31 poenom, Mobli je uz 26 koševa upisao i 16 skokova, Garland je dodao 13 poena, a Alen i Levert po 12. U Bruklinu su se istakli Bridžis sa 32 poena, dok je Dinvidi ostvario dabl-dabl (25 poena, 12 asistencija).

Nju Orleans je pred svojim navijačima ubedljivo savladao Šarlot (115:96), a veče za pamćenje imao je Brendon Ingram. Košarkaš Pelikansa je po prvi put u karijeri ostvario tripl-dabl, a a postao je i tek treći košarkaš u istoriji franšize koji je na jednoj utakmici ubacio 30+ poena, te 10+ skokova i asistencija. Pre njega to je pošlo za rukom još samo Demarkusu Kazinsu i Krisu Polu.

Ingram je meč završio sa 30 poena, 11 skokova i 10 asistencija, a dvocifrene brojke u sve tri najbitnije statističke kolone ostvario je još krajem treće četvrtine. Valančijunas je ostvario dabl-dabl (20 poena, 19 skokova), a pored pomenute dvojice, u redovima pobedničkog tima istakli su se Mekolum sa 20 poena i Marfi sa 19. Najefikasniji u ekipi Šarlota bio je Vašington sa 18 poena.

NBA REZULTATI

Petak

Orlando - Njujork 111:106

/Bankero 21 - Grajms, Kvikli 25/

Bruklin - Klivlend 114:116

/Bridžis 32 - Mičel 31/

Nju Orleans - Šarlot 115:106

/Ingram 30 - Vašington 18/



tagovi

Klivlend KavalirsBruklin NetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara