"ERIK MEKOLUM"
"ERIK MEKOLUM"

Za jedan bolji od Kobija - Erik Mekolum postigao 82 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.01.15. | 15:40

Bek Žeijang Golden Bulsa odigrao partiju karijere u, nažalost, porazu protiv Guangdonga...

ERIK MEKOLUMNeverovatna partija Erika Mekoluma odjeknula je košarkaškim svetom kao bomba. Amerikanac u dresu Žeijang Golden Bulsa spakovao je neverovatna 82 poena u koš Guangdonga, što je bilo dovoljno za poraz njegove ekipe 129:119.

Erik nikada nije stigao do NBA lige. Posle koledža nikada nije draftovan, igrao je u drugoj ligi Izraela pre nego što je prešao u grčki Apolon. Eksplodirao je u Panioniosu gde je zaradio titulu najboljeg košgetera grčke lige i Evrokupa 2014.

Izabrane vesti

Probao je u Denveru za vreme letnje lige, ali se Brajanu Šou, treneru Nagitsa, nije dopao, pa je sjajnu sezonu u grčkoj unovčio na dalekom istoku. Žeijang se isprsio fantastičnom ponudom, pominjani su i milioni dolara.

Kako im je Erik Mekolum vratio? Sa 38 poena po utakmici! Na listi strelaca je iznad nekih ozbiljnih NBA imena kao što su Al Herington, Andrej Blač, Džordan Kroford, Majkl Bizli...

U prošlom kolu kineske lige, postigao je 82 poena! Nije to bilo dovoljno da njegov tim zabeleži trijumf protiv Guangdonga, ali to svakako ne umanjuje ovaj podvig Mekoluma. Za dva je šutirao 26-49, dok je ubacio 25 slobodnih bacanja iz 27 pokušaja. Uz to je stigao da uhvati 10 skokova i podeli četiri asistencije. Postigao je gotovo 70 odsto poena svoje ekipe, a na klupi nije proveo ni minut, igrao je bez prestanka, 48 minuta!

Cifra nas je podsetila na čuvenu partiju Kobija Brajanta koji je Torontu ubacio 81 koš i tako postavio drugi najbolji košgeterski učinak u istoriji NBA lige. Prvi ja naravno Vilt Čemberlen koji je postigao 100 poena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

KinaErik Mekolum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara