Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Zna se ko je MVP: Jokić bolji od Tejtuma, tripl-dabl mašina u petoj brzini (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.01.23. | 04:52

NBA liga: Denver ubedljiv u Koloradu protiv Bostona, najbolje ekipa u šampionatu – 123:111. Deveti dvocifreni učinak u sezoni što se tiče poena, skokova i asistencija za srpskog asa, 91. u karijeri

Na nešto manje od polovine ligaškog dela sezone u NBA ligi, Nikola Jokić i Džejson Tejtum, pominje se i Luka Dončić iz Dalasa, najozbiljniji su kandidati za laskavu nagradu MVP najjačeg košarkaškog šampionata na svetu. U obračunu njihovih timova, lidera konferencija, bolji je bio Denver. Na krilima maestralnog Somborca razbijeni su Seltiksi u Koloradu sa 123:111.

Nagetsi su ostali lideri Zapada, dok je Boston i dalje najbolji tim u ligi, sa samo 11 poraza, jedan manje od Nagetsa. Kada Jokić igra u svom MVP kodu, nema brige za Nagetse, ove sezone deluju kao tim koji može do šampionske titule.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac je stigao do devetog tripl-dabla u sezoni, a 91. u karijeri, odnosno 85. u ligaškom delu. Već posle 12 minuta imao je 14 poena na kontu. Od starta meča je Denver vodio, često sa dvocifrenom prednošću. Jokiću je u prvoj četvrtini parirao raspucani Džejlen Braun, koji je postigao takođe 14 poena, kao i naš as.

Ponedeljak, 16.30: (10,0) Split (17,0) Crvena zvezda (1,05)

Džejson Tejtim je ubacio samo poen u prvom periodu igre, kasnije je došao do ritma, ali nijednog trenutka pobeda Nagetsa nije dolazila u pitanje. Pred poslednjih 12 minuta meča bilo je +13 za Nagetse (98:85). Tada su centru domaćeg tima falile samo dva skoka za tripl-dabl, ali je brzo u četvrtom periodu igre uhvatio još dve lopte i sada je na devet tripl-dabl učinaka u šampionatu.

Jokić je završio meč sa 30 poena, 12 skokova i 12 asistencija. Proveo je naš as na terenu samo 32 minuta. Nije mnogo ni šutirao – 10/13. Za tri poena je bio nepogrešiv (2/2), kao i sa linije slobodnih bacanja (8/8). Imao je odlične saradnike. Iznenadio je Brus Braun sa 21 poenom, do toga četiri trojke. Majkl Porter je ubacio 19, Eron Gordon 18, a Bonis Hiland 17 poena.

Najbolji kod tima iz Masačusetsa bio je Džejlen Braun sa 30 poena (četiri trojke iz osam pokušaja). Džejson Tejtum je stigao do brojke od 25, ali uz loš procenat šuta od nešto više od 40 odsto. Za tri poena je sva četiri puta promašio. Jedini koji je još imao 10+ poena je Derik Vajt sa 13.

Denveru je ovo sedma pobeda u poslednjih osam kola, dok je Boston prekinio niz od četiri trijumfa. Ova dva tima mogli bismo da vidimo i u junu u borbi za šampionski prsten. Sredinom poslednje deonice, meč je prekinut zbof tehničkih problema sa košem, ali je posle pola sata nastavljen. U tom trenutku bilo je 110:97 i nije bilo dilema da će Seltiksi da polože oružja u Koloradu.

Dža Morant sa 35 poena vodio je Memfis do triijumfa protiv Sakramenta, dok je Milvoki bio lak plen Vašingtonu u Viskonsinu - 95:118. Za Bakse nije bilo prve zvezde, Grka Janisa Adetokunba. Kod Vizardsa najbolji je bio Japanac Hadžimura sa 26 poena.

NBA – REZULTATI

Ponedeljak

Denver – Boston 123:111

/Jokić 30 - Braun 30/

Memfis – Sakramento 118:108

/Morant 35 - Foks 19/

Milvoki – Vašington 95:118

/Portis 19 - Hadžimura 26/



tagovi

NBA ligaNikola JokićDenver NagetsBoston SeltiksDžejson Tejtum

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara