Rokas Gedraitis (Screenshot - KK Crvena zvezda)
Rokas Gedraitis (Screenshot - KK Crvena zvezda)

Zvanično: Rokas Gedraitis novo pojačanje Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 10:30

Juče najavljeno, danas ozvaničeno

Nastavlja Crvena zvezda da sklapa roster za narednu sezonu, a nakon što je u petak ojačala centarsku liniju angažovanjem Majka Tobija i Džoela Bolomboja, predstavila je i novu akviziciju za spoljnu liniju u vidu sjajnog šutera - Rokasa Gedraitisa.

Litvanski reprezentativac dolazi iz Baskonije, dok je sa timom sa Malog Kalemegdana parafirao jednogodišnju saradnju. Gedraitis već ima solidno evroligaško iskustvo iza sebe, dokazao se kao dobar strelac, a krase ga i odlične fizičke predispozicije. Nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Duška Ivanovića.

Izabrane vesti

Ovaj 30-godišnji krilni košarkaš je karijeru počeo u rodnoj Litvaniji, a pažnju na sebe skrenuo je najpre u Lijetuvos Ritasu, dok je afirmaciju na najvećoj evropskoj pozornici stekao u dresu berlinske Albe. Od 2020. je igrao za Baskoniju, gde je imao prilike da sarađuje i sa trenerom Ivanovićem.

Iza sebe ima titulu i Kup u Nemačkoj, osvojio je i kup u domovini sa Ritasom, dok je 2019. kao član Albe bio uvršten u prvu petorku Evrokupa, a 2021. u drugi najbolji tim ACB lige.

"Poznat je po odličnom šutu za tri poena i donosi uz veliku borbenost i novi kvalitet u ekipu Crvene zvezde koja se tokom leta već pojačala dolascima Davidovca, Simonovića, Teodosića, Hange, Tobija i Bolomboja, ali i ostankom važnog šrafa u timu Luke Mitrovića.

KK Crvena zvezda nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku, a o narednim koracima pravovremeno će obaveštavati javnost," stoji u saopštenju tima sa Malog Kalemegdana.

Očekuje se da sledeći ugovor sa crveno-belima potpiše američki plejmejker Šabaz Nejpir, koji je minule sezone nastupa u Milanu.



tagovi

Rokas GiedraitisKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara