""
""

Dečko koji je utišao 40.000 Delija: Ništa lepše mi se u životu nije desilo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.13. | 13:11

''Malo mi je krivo što neću igrati i protiv mog Partizana, ali se nadam da ću se brzo vratiti i pokazati da na mene ozbiljno može da se računa'', komentariše junak Donjeg Srema

Ostalo je ''samo'' da sekundara obrne dva kruga i Crvena zvezda dopiše tri boda. Ostalo je taman toliko vremena da se izvede korner. Ostao je i Stefan Aškovski (21) sam u petercu. Nigde nikog oko njega. Kad je tako, preostao mu je lakši deo posla: spretan okret i hitac u mrežu, najpre za muk, a onda i zvižduke 40.000 ljudi na Marakani.

Prvotimac Donjeg Srema je golom u nadoknadi vremena otkazao planiranu žurku Delija i uskratio crveno-bele za očekivanu pobedu u petom kolu Super lige (2:2).
''Ništa lepše mi se u životu nije desilo!Na njihovom stadionu, pred krcatim tribinama, u poslednjem minutu postigao sam gol i celo veče bio toliko uzbuđen da nisam mogao da zaspim. Doživljavam najdraže trenutke u tek započetoj karijeri. Presrećan sam, nemam reči'', ushićeno za MOZZART Sport komentariše levi bek ekipe iz Pećinaca.

Izabrane vesti

Posebno je zanimljiva činjenica da je Stefan Aškovski dete Partizana, crno-beli su ga letos prosledili Donjem Sremu na šestomesečnu pozajmicu, a on im već u petoj rundi direktno pomogao da steknu tri boda viška u odnosu na glavnog konkurenta za titulu.
''Nijednog trenutka nismo se uplašili Marakane, navijača, ambijenta. Naprotiv, onakva atmosfera samo nas je inspirisala da pokažemo šta znamo. Tokom cele sedmice naš trener Vlado Čapljić nas je spremao da napadnemo Zvezdu i to smo radili, imali smo i u prvom poluvremenu šanse. I sve što smo tad propustili nadokandili smo u završnici. Podsećam, sa igračem manje, što samo pokazuje kakav smo kolektiv i da pozicija na tabeli ne odgovara našim partijama''.

Mladi reprezentativac Makedonije neće imati priliku da ''vrati dug'' Crvenoj zvezdi u drugom susretu sa večitim rivalom, pošto je sporazumom između Partizana i Donjeg Srema predviđeno da ostane van konkurencije za susret u Humskoj, 9. novembra.
''Priznajem, malo mi je krivo što neću igrati protiv mojih crno-belih, ali ko zna zašto je to dobro. Nadam se samo da ću se brzo vratiti u klub i pokazati da na mene ozbiljno može da se računa''.

To bi moglo da se desi već u januru, pod uslovom da Vladimir Volkov napusti Partizan, čime bi otvorio prostor momku koji je još kod Vladimira Vermezovića postizao golove.
''Doduše, u kupu i na prijateljskim utakmicama. Lane sam bio strelac protiv novosadskog Proletera i Borca u masovnijem takmičenju, pogađao sam tri puta i na pripremama, namestio nekoliko golova, ali mi više od ofanzivnih karakteristika odgovara kad igram beka. Brz sam i volim kad je veliki prostor ispred mene, onda trkačke sposobnosti mogu pre da dođu do izražaja nego, recimo, na krilu'', zaključio je Stefan Aškovski.

 

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

donji sremSrbijaStefan AškovskiSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara