Slavlje fudbalera Borusije (©Reuters)
Slavlje fudbalera Borusije (©Reuters)

Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Junajted, Roma, Dinamo - ništa to ne valja

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.09.20. | 08:13

Pogledajte ko vam je 19. septembra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali.

ZAOKRUŽENO

ARSENAL - VEST HEM (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:1

Možda neće videti vrh Premijer lige još dugo u konkurenciji Liverpula, Mančester Sitija, Čelsija i ostalih, možda se Liga šampiona ne zaigra na Emirejtsu još koju godinu, ali Mikel Arteta je očigledno rešen da promeni Arsenalovu psihologiju i pretvori posrnulog ostrvskog velikana u materijal za nešto više. Za početak - povratak u evropsku fudbalsku elitu. Posle dva trofeja za mesec dana i ubedljive pobede nad Fulamom na otvaranju Premijer lige, Arsenal je ovog puta odigrao loš gradski derbi protiv Vest Hema. Loš, ali je slavio sa 2:1 (1:1).

Opširnije OVDE.

DORTMUND - MENHENGLADBAH (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 3:0

Toliko su se Džejdon Sančo i Erling Haland profilisali da već zauzimaju mesta namenjena naslednicima superstarova Juventusa i Barselone, pomalo se zaboravlja da je obojici tek 20 leta, ali ono oko čega nema dileme jeste da brzinom, inteligencijom i efikasnošću legitimno pretenduju da zauzmu pozicije Portugalca i Argentinci, što se najbolje videlo u derbiju prvog kola Bundeslige, pošto su nosili Borusiju do ubedljivog slavlja nad imenjakom iz Menhengladbaha – 3:0.

Opširnije OVDE.

PORTO - BRAGA (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 3:1

Kalendar takmičenja odmah je dao Partu izazov u vidu meča s Bragom na otvaranju sezone. Ali, šampion je pokazao karakter i odmah stavio svima do znanja da se krune neće odreći lako. Porto je savladao Bragu uz blickrig u režiji Serža Oliveire i Aleksa Teljesa u nadoknadi vremena prvog poluvremena – 3:1 (2:1).

Opširnije OVDE.

LIDS - FULAM (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 4:3

Pre sedam dana Lids je u pravoj demonstraciji muške razmene udarca i ultranapadačkog fudbala odigrao žestoko protiv Liverpula, ali je branilac titule tada je odneo zasluženu pobedu rezultatom 4:3. U drugoj sedmici Premijer lige Lids je stigao do prvog trijumfa i to opet uz rezultat 4:3 (2:1). Tamo gde se Lids našao pre sedam dana, danas je bio Fulam koji napred izgleda kao dobro spakovana mašina, dok pozadi duvaju vetrovi na sve strane...

Opširnije OVDE.

PSV - EMEN (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 2:1

Ugodno veče za navijače PSV-a. Gigant iz Ajndhovena ostvario je drugu pobedu u sezoni, ovoga puta kao domaćin na dramatičan način, tek u četvrtom minutu sudijske nadoknade, izašao na kraj sa Emenom (2:1), ali je glavna vest za publiku stigla pre nego što se lopta zakotrljala. Potvrđeno je da Filipsovci dobijaju vredno pojačanje s kojim rastu apetiti. Toliko da se smatra da je vreme da se ugrozi dvogodišnja supremacija Ajaksa.

Opširnije OVDE.

BEVEREN - ANDERLEHT (tip 2, kvota 1,45) - rezultat 2:4

Krenuo je Anderleht! Ljubičasti su ponovo kašljucali na početku sezone, ali sada su uhvatili zalet. Tim koji predvodi Vensan Kompani odigrao je odličnu utakmicu protiv Beverena i upisao prvu pobedu u gostima ove sezone – 4.2. Moglo je da bude i ubedljivije da Nmeka na kraju prvog poluvremena nije promašio penal.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

MANČESTER JUNAJTED - KRISTAL PALAS (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 1:3

Nova sezona - stare navike! Mučno, na momente jako mučno bilo je gledati prvi nastup Mančester junajteda u Premijer ligi. Kristal Palas je šokirao Junajted odmah na startu i slavio sa 3:1 (1:0) nasred Old Traforda i tako pokvario debitantski nastup Donija van de Beka. Holanđanin je dobio šansu u poslednjoj trećini meča i posle nepunih petnaest minuta uspeo da zatrese mrežu, ali niko o tome neće da govori ni približno kao o tome šta je bivšem klubu ove subotnje večeri napravio Vilfred Zaha!

Opširnije OVDE.

VERONA - ROMA (tip 2, kvota 1,90) - rezultat 0:0

Tranzitna sezona Rome krenula je traljavo. Ionako ne očekuju previše u Rimu od tek započete Serije A, plasman u UEFA takmičenja bila bi prava pravcata premija na startu predsedničkog mandata Dana Fridkina, međutim, niko se nije nadao da će baš premijernih 90 minuta proteći bez postignutog gola. Štaviše, može i mora da bude prezadovoljna što ga nije primila i što je sa Bentegodija donela bod – 0:0.

Opširnije OVDE.

DINAMO ZAGREB - SLAVEN BELUPO (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 3:3

Iz kiksa u kiks! Posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Ferencvaroši, Dinamo je uzeo samo bod na svom terenu protiv protiv Slaven Belupa?! Šta se to dešava u Dinamu? Dva puta je domaćin dolazio u vođstvo i imao priliku da dokrajči protivnika, ali su se igrači Belupa uporno vraćali i golom Knola u 73. minutu definitivno ubili svaku nadu da bi Dinamo mogao do pobede. Jer, snage za četvrti gol nije bilo, čak ni sa igračem više u samom finišu...

BEŠIKTAŠ - ANTALIJA (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 1:1

Tek drugo kolo, a Bešiktaš je već proklizao. Pričao je trener Sergen Jalčin pre početka sezone da je klub u velikim problemima, da novca za pojačanja nema, ali da će već posle 180 minuta igre da upiše prvi kiks, to je malo ko očekivao. Gost u Istanbulu bila je Antalija, koja je sa obala Bosfora odnela kući bod golom Barjakdara u 85. minutu – 1:1. Bio je Bešiktaš bolji tim, imao više šansi, ali je kažnjen zato što nije uspeo da „zatvori“ utakmicu pre finiša.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara