Pedro protiv Verone (© Reuters)
Pedro protiv Verone (© Reuters)

Ne može se igrati fudbal bez klasičnog napadača

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 22:47

Roma samo do prečke, Verona i do stative i do prečke

Tranzitna sezona Rome krenula je traljavo. Ionako ne očekuju previše u Rimu od tek započete Serije A, plasman u UEFA takmičenja bila bi prava pravcata premija na startu predsedničkog mandata Dana Fridkina, međutim, niko se nije nadao da će baš premijernih 90 minuta proteći bez postignutog gola. Štaviše, može i mora da bude prezadovoljna što ga nije primila i što je sa Bentegodija donela bod – 0:0.

Sastav Paula Fonseke imao je više od igre, po broju prilika zaslužio slavlje u Gradu ljubavi, međutim, u završnicama oba polvremena domaćin je bio bliži cilju i samo su prečke i stative sačuvale Rimljane. Čini se da je remi pravedan ishod na zatvaranju subotnjeg programa uvodnog kola Serije A.

Izabrane vesti

Živela je Roma od kreacija Leonarda Spinaciole. Bivši igrač Atalante i Juventusa predstavljao je pravi mozak ekipe, delio lopte, stvarao šanse i samo usled činjenice da je Fonskea na klupi ostavio Edina Džeka, favorit nije periode kvalitetnije igre pretvorio u pogotke. Džeko je pred transferom u Juventus i verovatno portugalski stručnjak nije želeo da rizikuje, kao što ni sam klub ne želi da ga proda Staroj dami dok ne obezbedi potpis Arkadijuša Milika. Sve dok se to klupko ne rasplete igraće Rimljani bez klasičnog špica. Zato su i platili ceh, jer koliko god dobri fudbaleri bili, Henrih Mhitarijan i Pedro nisu centarforovi, pa su sjajne šanse ostale bez naplate.

Prd kraj meča je, valjda iznerviran što saigrači nisu pretvorili njegova dodavanja u golove, Spinacola kao iz besa opalio po lopti koja je završila na prečki. Otišla je i poslednja šansa da Vučica zgrabi sva tri boda.

Okvir gola ju je čuvao u periodima kad je Verona bila bliža vođstvu. U prvom poluvremenu Tameze je uzdrmao prečku, u drugom levi spoljni Dimarko efektnim šutem i prečku i stativu, Mirante je u oba slučaja bio nemoćan, pa su gosti nekako sačuvali kožu.

Srpski vezista Ivan Ilić, koji je nedavno stigao u Veronu na pozajmicu iz Mančester Sitija, dobio je šansu u 77. minutu, dok Darka Lazovića zbog povrede nije bilo u protokolu.

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Fjorentina – Torino 1:0 (0:0)

/Kastrovili 78/

Verona - Roma 0:0

Nedelja

12.30: (5,50) Parma (3,90) Napoli (1,63)

15.00: (1,95) Đenova (3,45) Krotone (4,00)

18.00: (2,05) Sasuolo (3,50) Kaljari (3,60)

20.30: (1,33) Juventus (5,40) Sampdorija (8,50)

Ponedeljak

20.45:(1,60) Milan (4,00) Bolonja (5,70)

Odloženo za 30. septembar

18.00 Benevento - Inter

18.00 Udineze - Specija

20.45 Lacio - Atalanta

***kvote su podložne promenama




tagovi

Roma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara