Haland (© Reuters)
Haland (© Reuters)

Događaj vikenda! Vratili se navijači, vratila se Borusija koja mami uzdahe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.09.20. | 20:47

U Dortmundu festival mladosti i uverljivih 3:0 protiv imenjaka iz Menhengladbaha

Budućnost fudbala u najlepšem obliku. Kad sa scene siđu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, a deluje da neće još dugo na njoj biti, utisak je da bi buduće vladare najpopularnijeg sporta trebalo tražiti u Dortmundu. Toliko su se Džejdon Sančo i Erling Haland profilisali da već zauzimaju mesta namenjena naslednicima superstarova Juventusa i Barselone, pomalo se zaboravlja da je obojici tek 20 leta, ali ono oko čega nema dileme jeste da brzinom, inteligencijom i efikasnošću legitimno pretenduju da zauzmu pozicije Portugalca i Argentinci, što se najbolje videlo u derbiju prvog kola Bundeslige, pošto su nosili Borusiju do ubedljivog slavlja nad imenjakom iz Menhengladbaha – 3:0.

Ruku na srce, Sančo ovoga puta nije dao gol, ali je sve vreme mučio odbranu velikog rivala, gorostasni Norvežanin dvaput je pogodio cilj, a kad se ima na umu da je vrata trijumfa otškrinuo još jedan tinejdžer – Đovani Rejna, njemu je samo 17 godina – a da mu je asistirao godinu dana mlađi novajlija iz Birmingema, Džud Belingem, jasno je da je Lusijan Favr imao razloga da razvuče osmeh od uva do uva dok je gledao kako pred njegovim očima svetlucaju biseri planetarne vrednosti.

Izabrane vesti

Poezija loptanja pred 10.000 svedoka, koliko je Vestfalen smeo da ugosti zbog mera prevencije širanje virusa korona. Navijači su se baš uželeli miljenika. Nije ih bilo od marta i jasno se moglo primetiti koliko su Milioneri bili motivisani da im pruže ugoćaj. Borusiji iz Menhengladbaha pripala je uloga statiste. Sve bitno u derbi susretu 58. izdanja Bundeslige izveli su domaćini.

Brze akcije, visok presing, tačna dodavanja, odigravanja u prostor... Sve je krasilo igru tima iz Dortmunda, jednog od definitivno najuzbudljivijih za gledanje na Starom kontinentu. Uželela se publika ludačkog tempa koji melje rivale, mladosti koja neprestano traži još i ne štedi se, sjajnih akcija. I na kraju – golova.

Prvi, Rejinin pao je na dodavanje Belingema, preostala dva u režiji Halanda, tako što je bivši špic Salcburga iskoristio jedanaesterac posle faula nad Rejnom, da bi u finišu iskoristio pas Sanča i zaokružio jednu od upečatljivijih utakmica ovog vikenda. Ponajviše zbog ambijenta. Umesto veštački stvoranih glasova, čulo se pravo navijanje, aplauz kao nagrada za svaki dobar potez. Na desetine.

Možda Bajern nema odgovarajući konkurenciju, mnogi ga vide kao sigurnog šampiona, naročito posle osam komada u mreži Šalkea, ali mečevi Borusije prete da budu praznih za oči. Konačno ima ko i da ih vidi. Uživo.

BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Bajern - Šalke 8:0 (3:0)

/Gnabri 4, 47, 59, Gorecka 19, Levandovski 31pen, Miler 70, Sane 72, Musijala 82/

Subota

Ajntraht Frankfurt – Bilefeld 1:1 (0:0)

/Silva 62 – Suoku 51/

Keln – Hofenhajm 2:3 (1:2)

/Anderson 22, Dreksler 86 - Kramarić 4, 45+3 pen, 90+2/

Štutgart – Frajburg 2:3 (0:2)

/Kalajdžić 71, Vamangituka 81 – Petersen 8, Šalai 26, Grifo 48/

Union Berlin – Augzburg 1:3 (0:1)

/Bulter 75 – Vargas 41, Gregorič 82, Han 82/

Verder – Herta 1:4 (0:2)

/Zelke 69 – Pekarik 42, Lukebakio 45+2, Kunja 62, Kordoba 90/

Dortmund - Menhengladbah 3:0

/Rejna 35, Haland 54 pen, 77/

Nedelja

15.30: (1,38) Lajpcig (5,00) Majnc (7,75)

18.00: (2,75) Volfsburg (3,35) Leverkuzen (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Erling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara