Srbija je zemlja vaterpola - seniori olimpijski, juniori svetski, a mlađi juniori evropski prvaci!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 20:57

Srpski vaterpolisti rođeni 2004. godište i mlađi novi su šampioni Starog kontinenta

Dominacija! Posle seniora koji su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili zlato, juniora koji su se popeli na krov sveta, mlađi juniori su pokorili Evropu. U finalu kontinentalne smotre ubedljivo su savladali selekciju Grčke i apsolutno zasluženo seli na tron - 10:6 (2:0, 2:3, 3:1, 3:2).

Sjajna igra izabranika Miloša Korolije, koji su jedino u drugoj četvrtini bili ispod željenog nivoa. Dominirali su u prvoj i trećoj, na kratko su ostali bez daha u drugoj, ali ih je to samo na kratko usporilo na putu ka cilju. Koliko su naši momci bili bolji, oslikava i činjenica da nijednom nisu imali dva igrača više, kao i da nisu dobili nijedan peterac. Grci su po jednom imali dve idealne prilike da dođu do gola, veliku brojčanu prednost su iskoristili, ali ne i šut sa pet metara.

Izabrane vesti

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je mladi vaterpolista Taša Viktor Urošević.

Blistava igra Delfina u odbrani tokom prvog kvartala. Nisu dozvolili rivalu da stvori priliku za gol, a kamoli da ga postigne. Na drugoj strani su iskoristili dve šanse i sa lepom prednošću otišli na prvi odmor. U nastavku se probudila Grčka. Za tili čas je izjednačila - iz dva uzastopna napada. Pred kraj deonice stigla i do vođstva. Ipak, u poslednjim sekundama blickrig naših momaka, koji na 19 sekundi do kraja dolaze do izjednačenja, a potom i do preokreta.

Uspeli su Grci da izjednače u trećem periodu, ali to je bilo sve od našeg rivala. Do kraja su srpski vaterpolisti imali poptunu kontrolu. Za dva i po minuta tri puta se tresla grčka mreža, dva puta je Brešćanski pronašao put do nje, jednom Mušikić. Sa viškom od tri gola za Srbiju ušlo se u poslednjih osam minuta. Kapiten Božović je povećao prednost na četiri gola, da bi posle odbranjenog peterca našeg golmana Brešćanski i Mušikić povećali prednost na pet. Sve je bilo jasno. Mlađi juniori Srbije su postali prvaci Evrope.

Srbija – Grčka 10:6

(2:0, 2:3, 3:1, 3:2)

Srbija: Pajković, Jauković, Dimitrijević 1, Mušikić 2, Kojić 1, Gajić, Božović 1, Urošević, Kovačević 1, Brešćanski 3, Stanić 1, Pavlović, Virijević.

Grčka: Damigos, Turkomenis, Kandanoleon 1, Nikolaidis, Almiras, Kastrinakis 1, Bitakos 2, Ampazis 1, Mirilos, Spahis, Enatidis 1, Alefiras.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara