Uroš Kojadinović (©Starsport)
Uroš Kojadinović (©Starsport)

Kojadinović: Pokazali smo drugo lice u odnosu na Pančevo, želimo da overimo finale u Šapcu

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 09:23

“Imali smo sastanak posle poraza od Dinama, brzo smo se digli. Postavili smo visoke ciljeve ove sezone, da pokušamo da uradimo nešto više”, rekao je desni bek Partizana za Mozzart Sport

Vojvodina i Partizan su opravdali ulogu favorita u prvim mečevima polufinala plej-ofa Arkus Superlige Srbije. Domaći teren, ispostavilo se, bio je presudan faktor. Pančevci su namučili šampiona na Slanoj bari, dok su crno-beli neočekivano lako izašli na kraj sa indisponiranom Metaloplastikom u drugom poluvremenu.

Klub iz Humske je pregazio Šapčane u drugih 30 minuta, a najbolji pojedinac meča bio je novopečeni reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović. Nije mu ruka zadrhtala sa linije sedam metara (četiri od četrii), dok je u uvodnim trenucima drugog poluvremena sa nekoliko golova odlepio svoj tim. Na kraju je stao na devet pogodaka, uz samo jedan promašaj.

Izabrane vesti

Partizan je treći put ove godine slavio protiv tima Vladana Matića, pa je na korak do finala i borbe za titulu, najverovatnije protiv devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije Vojvodine koja u utorak ima prvu meč loptu u Pančevu.

18.15: (1,30) Elverum (9,00) Nerbo (4,40)

Posle debija u taboru Orlova, upisanih i prvih golova u dresu najbolje selekciji, levoruki Subotičanin pucao je od samopouzdanja na Banjici, odigrao najbolji meč u poslednjih mesec, dva.

Držali smo utakmicu u svojim rukama svih 60 minuta. Na početku smo bili zgrčeni jer smo mlada ekipa. Nikad nismo igrali ovako važnu utakmicu u plej-ofu. U nastavku je bilo odlično. Prezadovoljan sam pobedom, ali nismo ništa još uradili. Okrećemo se meču u sredu u Šapcu, želimo da overimo finale”, rekao je Kojadinović za Mozzart Sport.

Trgla se četa Darija Krželja posle ispadanje iz Kupa Srbije u Pančevu. Vratio se Stefan Petrić posle povrede. Lakše je kada je on pretnja u napadu, jedini klasičan šuter u ekipi.

Bilo smo oslabljeni neigranjem Petrića. Videlo se koliko nam je nedostajao. Pokazali smo drugo lice u odnosu na meč u Pančevu. Imali smo sastanak, brzo smo se digli. Postavili smo visoke ciljeve ove sezone, želimo da igramo finale i da pokušamo da uradimo nešto više. Nismo klonuli posle gubitka u Kupu Srbije. Nema opuštanja, preteranog slavlja, ništa još nismo uradili, ali sa ovim pristupom verujem u pobedu i u Šapcu”.

Treća pobeda crno-belih protiv Metaloplastike ove godine, a prva na Banjici.

Pokazalo se da nam leže kao tim, ali ne smemo da potcenimo rivala. Metaloplastika ima dobre igrače, odličnog trenera. Verujemo u sebe, ali smo svesni da će biti teže u drugoj utakmici. Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali kolektiv je na prvom mestu, uvek ispred učinka pojedinca”.

Posle Nikole Zečevića i Uroša Kojadinović je dobio priliku kod Tonija Đerone. Na vrata Orlova kuca i najbolji golman u Superligi Srbije Andrej Trnavac. Pokazatelj da se u Partizanu dobro radi sa mladim igračima, da brzo dobijaju šansu, da stasavaju.

Imponovalo mi je sedam dana rada u reprezentaciji. Odlično sam se osećao. Dobio sam sigurno i samopouzdanje igrama u najboljoj selekciji, a to sam preneo na saigrače u Partizanu. Velika stvar za mene i podsticaj da nastavim u istom ritmu. Bilo je i malo treme kada sam debitovao, ali sam se brzo opustio”.

Počeo je Subotičanin karijeru kao desno krilo, ali čini se da se sada ne postavlja pitanje oko pozicije.

To je pitanje i dalje nerazjašnjeno. Sada sma bek, dobro sa snalazim i na toj poziciji. Mogu da kažem da sam polivalentan igrač”, sa osmehom je zaključio Kojadinović.



tagovi

ARKUS ligaRukometna superligaRK PartizanUroš Kojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara