Vaterpolisti Partizana (©Starsport)
Vaterpolisti Partizana (©Starsport)

Partizan ne staje sa pojačanjima: Na Banjicu stigao najtalentovaniji Maltežanin

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 13:18

Talentovani Džejden Kutajar napravio megaiskorak u karijeri

Kada se činilo da je kvartet Novi Beograd, Partizan, Radnički i Crvena zvezda završio sa detonacijama, da su se ispucali i da je vreme samo za bitke u bazenu, crno-beli su krenuli da vade kečeve iz rukava. Nije kraj, makar ne za Partizan. Vaterpolo gigant je u dva dana navijačima servirao dva pojačanja.

Hrvatski vaterpolista Lovre Miloš “dobio je ponudu koja se ne odbija” i ovih dana stiže u Beograd na potpis ugovora. Aktivirao je Partizan iz penzije Hrvata, primamljivom ponudom ga je “naterao” da se vrati u bazen brže no što je očekivao. Bio je to jasan signal da se crno-beli ne zadovoljavaju mrvicama i da imaju definisanu strategiju – po svaku cenu žele ove sezone da vrate titulu u vitrine, obogate salu i prekinu trogodišnji post u prvenstvu Srbije.

Izabrane vesti

Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Lovre Miloš… Moćno zvuči. A, kada se na ta imena dodaju i Nemanja Vico, Dimitrije Rističević, Filip Radojević, Petar Velkić, te američki duo Aleks Bouen i Marko Vavić, nema sumnje da namera čelnika Partizana nije da budu nemi posmatrači. Ko je unapred prišio prvu titulu Novom Beogradu, grdno se prevario.

Rade Partizanove glavešine na svim poljima. Ne vodi se briga samo o prvom timu i igračkom kadru, nego i o finansijama, koje su bile rak-rana sedmostrukog šampiona Evrope, i razvoju mladih igrača. Namera Partizana je da vrati stari sjaj i digne na viši, stari nivo ono po čemu je prepoznatljiv – škola vaterpola.

Nikad više polaznika škole Vaterpolo kluba Partizan. Valjda i to ide uz nikad jaču srpsku ligu. Uložiće crno-beli sve raspoložive resurse da deci obezbede dobre uslove za treniranje, a kada je tako, onda svi hrle u njihovu školu. Nije jedno vreme Partizan mogao da privuče ni našu decu… Ovih dana je ponovo jedna od najpoželjnijih destinacija, pa je tako u crno-belo jato sleteo najtalentovaniji malteški vaterpolista – Džejden Kutajar.

Momak koji važi za najvećeg talenta ostrvske zemlje i jednog od predvodnika novog talasa u Evropi, od nedelje će se pridružiti Partizanovim treninzima. Imaće priliku Džejden Kutajar da kupi fore od srpskih asova i privikne se na ovdašnji vaterpolo stil u omladinskom i B timu Partizana.

Razvije li se u pravom smeru, mogao bi Partizan da “ubode” džek-pot, pošto je u mlađim uzrastima Džejden Kutajar pokupio brojna individualna priznanja, a nije mu strano da mrežu vršnjaka napuni do vrha. Primera radi, u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovenije, za igrače do 15 godina, postigao je devet golova. A, imao je partije i sa dvocifrenim golgeterskim učinkom.

Možda crno-beli ovih dana, kako su krenuli, izvade još nekog asa iz rukava. Jer ambiciozna Partizanova uprava ne miruje. Novom Beogradu i šampionu Radničkom poslata je jasna poruka. I bačena rukavica u lice pred niz novembarskih derbija.


tagovi

VK PartizanDžejden Kutajarvaterpolo Srbijavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara