Andrej Barać (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Andrej Barać (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Partizan posle poraza u večitom derbiju iskalio bes na splitskom Mornaru

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 18:07

Briljirao golman crno-belih Milan Bulajić

Partizan je započeo drugi turnir regionalne lige porazom u večitom derbiju i prilično je smanjio sebi šanse da se nađe na završnom turniru, a samim tim i bori za prvu titulu na Jadranu. Neuspeh u okršaju sa Crvenom zvezdom, direktnim konkurentom za plasman među prve četiri ekipe, nije ostavio trag, ili bar ne toliki da bi se to osetilo u igri crno-belih protiv Mornara - 19:8 (4:0, 4:3, 5:2, 6:3).

Splićani su imali minimalno vremena za regeneraciju. Sinoć su u udarnom, večernjem terminu doživeli težak poraz od dubrovačkog Juga, a ni u duelu sa Partizanom nisu imali nikakve šanse. Jedan od najslabijih timova u regionalnom takmičenju - gledajući iskuljučivo rezultate koje splitski tim beleži - potpisao je kapitulaciju već u drugom kvartalu.

Izabrane vesti

Dok je Partitan bio na maksimalnom broju obrtala i fokusiran na meč, vaterpolisti Mornara nisu ga ugrozili. Do sredine drugog perioda Dalmatinci su bili bez pogotka, i tek kada im je dosuđen peterac uspeli su da savladaju danas briljantnog Milana Bulajića, koji je upisao 11 odbrana na utakmici. Nijedan šut sa distance Mornar nije postigao, sve šuteve do peterca i pogotka Marina Vrdoljaka skinuo je Bulajić. Prvi peterac nije zaustavio, drugi - jeste. Zasenio je Bulajić saigrače, čak i Petra Velkića, koji je do poluvremena tri puta tresao mrežu rivala.

Crno-beli su se opustili posle vođstva od 7:0, smanjio je Mornar zaostatak i svezao tri gola - pored Vrdoljka su se u strelce upisali Solje i Bušelić - ali to je bilo sve od izabranika Borisa Pavlovića. Pojačali su crno-beli tempo, uzvratili su serijom golova i obezbedili su se. Aleks Bouven i Milan Aleksić uradili su ono što od njih Miloš Korolija očekuje - prikazali su kakvu praćku poseduju, pa je strateg Partizana mogao nešto više prostora da pruži Aleksandru Vukoviću, Zoranu Božoviću...

Vratio je u finišu meča Miloš Korolija najjače adute u bazen, što se pozitivno odrazilo na rezultat. Crno-beli su stigli i do dvocifrene prednosti posle gola Marka Vavića sa šest metara. Zavorili su crno-beli meč sa tri vezana gola i stigli su do najveće prednosti. Najefikasniji kod Partitana bio je Petar Velkić sa četiri gola, a pratili su ga Milan Aleksić i Aleks Bouven sa tri, dok je u Mornaru na čelu liste strelaca bio Marin Vrdoljak sa tri gola.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

Subota

Budva - Solaris 5:11

Partizan - Mornar 19:8

18.50: Crvena zvezda - Šabac

18.50: Jadran HN - Radnički

20.40: Jadran ST - Jug

20.40: Novi Beograd - Primorac



tagovi

Regionalna vaterpolo ligaVK MornarVK PartizanMilan AleksićMiloš KorolijaLovre Miloš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara