Petar Đorđić (©Starsport)
Petar Đorđić (©Starsport)

Đorđić: Novi klub, izazov, motiv, dobro je krenulo – uživam u Vojvodini

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 06:02

„Ponosan sam na tim. Video sam za ovaj kratak period koliko sam ovde, uverio se kako se radi u Vojvodini. Uvek se igra na 100 odsto. Samo tako možemo da ispunimo ciljeve. Ova ekipa ima snage i kvaliteta i samo ovako da nastavimo i biće sve dobro“, reklo je za Mozzart Sport veliko zimsko pojačanje Novosađana iz Benfike

Dočekao je Petar Đorđić da u 33. godini zaigra prvi put za neki srpski klub. Rođeni Šapčanin afirmisao se u Nemačkoj gde je njegov otac ostavio dubok trag, branio je boje Veclara, Flensburga u dva navrata, Hamburga, beloruskog Meškov Bresta i Benfike, s kojom je bio pobednik Lige Evrope 2022. godine i najbolji strelac drugorangiranog evropskog takmičenja. 

Krajem prošle godine reprezentativac Srbije je izazvao je erupciju na Slanoj bari dolaskom u redove Vojvodine. I njegov dolazak posle bogate karijere kako u Bundesligi, tako i u međunarodnim okvirima, najavio je još jaču, moćniju Vojvodinu koja krupnim koracima ide napred i želi za koju godinu da se domogne i krema na Starom kontinentu - Lige šampiona.

Izabrane vesti

Debi iz snova – prvi meč u crveno-belom i odmah trofej i pobeda protiv pančevačkog Dinama sa 32:22 na Banjici. Superkup Srbije je u vitrinama na Slanoj bari, jedini pehar koji je nedostajao Lalama (Superliga, Kup Srbije i Svesrpski kup, kao i onaj najvrediji međunarodni EHF kup).

Videlo se odmah da će popularni Paša da bude veliki adut Borisa Rojevića u nastavku sezone i pohod pre svega na nokaut fazu Lige Evrope. Na startu meča je imao dve asistencije ka pivotmenu Luki Roganu, a u nastavku je postigao četiri gola, od toga jedan sa linije sedam metara.

Za početak u novom klubu, više nego dobro. Dovoljno za osmeh na licu levog beka Novosađana.

Imao sam dve prijateljske utakmice u Vrbasu, ali ovo je zvanično debi u Vojvodini. Srećan sam zbog toga. Drago mi je da je ovako dobro krenulo. Veoma sam zadovoljan sa prve dve nedelje boravka u Novom Sadu. Prijala mi je promena sredine“, rekao je Đorđić za Mozzart Sport.

Dinamo je pobeđen lakše nego što se očekivalo na Banjici. Već na startu je bilo 5:0, prednost je u jednom momentu bila i +13, na kraju rutinskih 32:22.

Nikada nije lako. Moraš to da zaslužiš. Nije ni lako da dobijaš kad si uvek favorit. Ponosan sam na tim. Video sam za ovaj kratak period koliko sam ovde, uverio se kako se radi u Vojvodini. Uvek se igra na 100 odsto. Samo tako možemo da ispunimo ciljeve. Ova ekipa ima snage i kvaliteta i samo ovako da nastavimo i biće dobro“.

Đorđić, kao i još jedan novajlija Stefan Dodić, koji će ove nedelje da debituje za Vošu u četvrfinalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde u Šumicama, dolazi u skockanu ekipu koja se gradi već dve godine pod komandom trofejnog stručnjaka Borisa Rojevića. Očekuje se da srpski reprezentativci donesu još viši nivo.

Treba da se poštuje što je dosad izgrađeno. Vojvodina je vrhunska ekipa. Svaki trening se maksimalno odradi. Igrači su željni uspeha. Mislim da je to uslov za sve što dolazi i ubeđen sam da će tako da tako da bude i ubuduće, a onda će mnogo lepih stvari da se desi. Naravno, biće mi potrebno još neko vreme da se uigram sa ekipom, ali sve idemo baš kako treba“.

Posle Dinama, Vojvodinu čekaju mečevi s beogradskim večitim rivalima Zvezdom u Kupu i Partizanom u Super rukometnoj ligi, pred nastavak Lige Evrope i gostovanje Kadeten Šafhauzenu u Švajcarskoj 13. februara.

Nisam još razmišljao o Ligi Evrope. Bio sam fokusiran samo na Dinama, sada slede Zvezde i Partizan. Ima vremena da se misli o Evropi“.

Posle bolnog iskustva sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Minhenu, trebalo je i glava da se namesti za klupske izazove.

Promenio sam klub, zemlju, prijalo mi je to. Dolazak u Vojvodinu je novi motiv, izazov u karijeri, to je pozitivno. Uživam“, zaključio je Đorđić.



tagovi

RK VojvodinaPetar Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara