Marko Radulović (©Starsport)
Marko Radulović (©Starsport)

Radnički jedini tim u regionu bez poraza; splitski Jadran deklasirao Partizan

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.01.22. | 13:03

Novi Beograd drugi turnir zatvorio pobedom, ali...

Iako drugi turnir regionalne lige još nije završen - preostalo da se odigraju utakmice Jug - Crvena zvezda i Primorac - Jadran Herceg Novi - već sada je jasno da je Radnički u sjajnoj poziciji pred poslednji turnir na kome će biti domaćini. Kragujevčani su jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju, ali ipak i pored toga završne bitke, u kojima će se odlučivati o tome ko će biti organizator Fajnal-fora, neće dočekati na prvoj poziciji.

Vlasnik svih trofeja u Srbiji i aktuelni šampion Jadrana će u februaru juriti prvu poziciju na kraju ligaškog dela, a najveća konkurencija biće mu Novi Beograd, koji je uspeo da se vrati na pobednički kolosek, te dubrovački Jug, koji bi ukoliko savlada Crvenu zvezdu bio na pol-poziciji. Radnički je u poslednjoj utakmici drugog kruga potopio zagrebačku Mladost u poslednjem minutu, a Šumadincima su trijumf skrojili Nikola Lukić i Nemanja Stanojević - 15:13 (3:3, 2:3, 5:3, 5:4).

Izabrane vesti

Tim Uroša Stevanovića zakazao je protiv Jadrana iz Herceg Novog sa kojim je podelio bodove posle novog slavlja u okršaju sa Novim Beogradom. Bili su i Zagrepčani blizu osvajanja boda, pali su tek u dramatičnoj završnici. Tokom većeg dela susreta imala je Mladost prednost, a Kragujevčanima je tek u finišu prvog kvartala pošlo za rukom da preokrenu rezultat golom talentovanog Uglješe Panića. Ni serija od 5:0 nije bila dovoljna regionalnom šampionu da uvede utakmicu u mirnije vode, vratili su se zagrebački Žapci u meč i pošteno oznojili Radnički.

Nosio je Marin Dašić - strelac tri gola - u odlučujućem periodu Zagrepčane, ali su Nikola Lukić i Nemanja Stanojević sačuvali prisebnost u završmnici i slomili rivala. Fantastično igra Lukić celu sezonu, a pogotovo na drugom turniru regionalne lige. Novu pobedu Radničkog potpisao je sa tri gola, jedan više dodao je Stanojević, dok je protiv sedmostrukog evropskog prvaka briljirao crnogorski vaterpolista Aleksa Ukropina, koji je, kao i Dario Rakovac, postigao pet golova.

Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Nakon prvog turnira bio je Partizan konkurent za palsman na Fajnal-for, ali poraz u večitom derbiju i debakl protiv splitskog Jadrana zatvorili su vrata crno-belima - 16:9 (2:4, 1:7, 4:3, 2:2).

Ušao je Partizan odlično u meč, poveo je golovima Aleksa Bouvena i Milana Aleksića, i ugasio se. Brojne greške u završnici napada i ishitreni potezi otvorili su kontre Splićanima, koji su bili nepogrešivi u tim situacijama. Splitski Jadran igra moderan vaterpolo, Partizan - ne. Nisu crno-beli dobro plivali, dopustili su rivalu previše kontranapada iz kojih se izrodila serija od 9:0.

Pucao je Jadran iz svih oružja, a prednjačili su Jerko Marinić Kragić i Rino Burić u drugom kvartalu. Inicirali su veliki preokret i plus na semaforu, a podršku su imali i u veteranu Anđelu Šetki. Nemoćno je Partizan delovao u prvom poluvremenu, tek u smiraj drugog kvartala je Milan Aleksić iz peterca prekinuo nalet Dalmatinaca. Kada je postalo evidentno da će Jadran uknjižiti novu pobedu i uvećati šanse da se nađe na Fajnal-foru, opustila se ruka izabranicima Miloša Korolije.

Zaigrao je Partizan bolje u drugom poluvremenu, ali nije smogao snage da meč učini neizvesnim. Lovre Miloš je u trećem kvartalu postigao prvi gol pred beogradskom publikom, proradio je u potpunosti i šut Aleksa Bouvena. Prekasno. Sve što su uspeli crno-beli jeste da spuste razliku na podnošljivo i bar malo zamaskiraju težak poraz.

Strahinja Rašović (©Starsport)Strahinja Rašović (©Starsport)

Novi Beograd se trijumfom nad Solarisom makar privremeno vratio na prvo mesto u regionalnom takmičenju, ali je i u duelu sa jednom od najslabijih ekipa u ligi imao poteškoća u prvom poluvremenu - 14:8 (3:2, 6:1, 1:2, 4:3).

Kroz težak period prolazi tim Vladimira Vujasinovića. Na startu sezone samom pojavom Novi Beograd uterivao je strah u kosti, ali kako vreme odmiče, tako rivali igraju sa sve manje respekta prema skupocenom timu sa “11. aprila”. Porazi u Ligi šampiona i gubitak trofeja u Kupu Srbije uzdrmali su Novi Beograd, a da će biti potrebno vreme da tim klikne pokazao je i drugi turnir regionalne lige.

Kragujevački Radnički je drugi put u mesec dana bio bolji od Novobeograđana, a zatim je i kototrski Primorac otkinuo bodove Vujasinovićevom sastavu. Sa ta dva neuspeha Novi Beograd je prepustio prvu poziciju Jugu iz Dubrovnika i više nema prava na kiks. Solaris nije iznenadio Novi Beograd, ali nije ga se ni uplašio. Časno je poginuo.

Petorica igrača Novog Beograda po dva puta upisivali su se na semaforu - Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović i Viktor Rašović. Kod Solarisa je najefikasniji bio Antun Goreta sa tri gola.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

Nedelja

Mornar - Šabac 10:16

Radnički - Mladost 15:13

Partizan - Jadran ST 9:16

Solaris - Novi Beograd 8:14

13.40: Jug - Crvena zvezda

13.40: Primorac - Jadran HN



tagovi

VK RadničkiVK PartizanVK Jadran SplitVK Mladost ZagrebRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara