Srbija ispala! Ne može se ništa sa ovoliko grešaka...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 10:56

Amerikanke pregazile našu reprezentaciju

Srbija je završila učešće u Ligi nacija. Naše odbojkašice su danas zabeležile i drugi poraz u grupi, što je značilo i automatsku eliminaciju sa završnog F6 turnira u Nanđingu. Amerikanke su u drugom kolu grupe B, ubedljivo savladale Srpkinje sa 3:0 (29;27, 25:22, 25:19) i kao prvoplasirane idu u polufinale. Drugo mesto je osvojila Turska koja je juče savladala Srbiju.

Očekivalo se više od srpske reprezentacije na završnom turniru u Nanđingu. Pogtovo posle dobrih igara i rezultata u ligaškom delu takmičenja. Čak nam je i grupa bila lakša nego ona u kojoj su Kina, Brazil i Holandija. Ali iznenađujući i bolan poraz u pet setova od Turske je presudio...

Izabrane vesti

Srbija je i danas imala šansu, ali je nije iskoristila jer je mnogo grešila. Velika borba se vodila u prvom setu, ali je presudio loš prijem naših i veći broj grešaka.

Čak je i u drugom setu postojala šansa. Srbija je vodila sa 20:18, imala i 22:22 ali su Amerikanke opet bile bolje kada je najpotrebnije. Sve se svodilo na napade preko Tijane Bošković koja nije mogla sama i na kraju je pod preopterećenjem i ona počela da greši u napadu. U trećem setu je već sve bilo jasno. Amerika je rutinski završila posao.

Na kraju, Srbija je imala čak 25 grešeka naspram američkih devet. Ceo jedan set je naša reprezentacija poklonila protivniku. Mišel Barč je sa 16 poena bila najefikasnija u timu Amerikanki, ali su skoro sve njene saigračice bile na visini zadatka i radile su ono što se od njih očekivalo. Tijana Bošković je osvojila 27 poena za Srbiju (napad 25/45), ali nije mogla sama. Zakazale su Jelena Blagojević i Bojana Milenković na prijemu.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara