Dejan Savić (©Starsport)
Dejan Savić (©Starsport)

Arapi drmaju i vaterpolom: Dejan Savić u Sadijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 13:54

Preuzeo je Al Kadisiju

Fudbal nije dovoljan. Arapi su izvršili revoluciju, uzdrmali su najjače klubove i lige u Evropi, namamili Kristijana Ronalda, Karima Benzemu, Sadija Manea, Nejmara i druge zvezde, ali tu ne žele da se zaustave. Tek će praviti probleme finansijski najplatežnijim timovima u “ligama petice”, međutim, neće biti orijentisani samo na najveću sportsku industriju, žele da uđu i u druge grane.

Interesantna im je košarka, Dubai bi u dogledno vreme mogao da postane član Evrolige. Počeli su da se šire i na rukometno tržište, pa je tako Petar Nenadić završio u Al Halidži, gde će na godišnjem nivou zarađivati 600.000 evra. No, tu nije kraj, jer Saudijska Arabija drma i vaterpolo tržištem, na Bliski istok stigao je i – Dejan Savić.

Izabrane vesti

Katar će biti domaćin Svetskog prvenstva u vaterpolu u februaru iduće godine, Saudijska Arabija će morati malo da pričeka, ali evidentno je da su i njoj vodeni sportovi primamljivi. I da ima u planu da se širi i na to tržište. Al Kadisija se pohvalila da je potpisala ugovor sa Dejanom Savićem i da će je trofejsni srpski trener voditi u novoj sezoni.

Niće to biti prva egzotična liga koju je Dejan Savić obišao od odlaska iz Crvene zvezde i napuštanja kormila reprezentacije Srbije. Prethodnog leta vodio je maltešku Slijemu, za koju je tokom letnjih meseci nastupao Andrija Prlainović. U Saudijskoj Arabiji će uslovi biti nešto drugačiji, pošto se održava više takmičenja tokom godine i sezona ne traje samo tokom leta, već od oktobra do juna.

Što se tiče registracije inostranih igrača, tu nema razlike. I u Sausijskoj Arabiji, kao i na Malti, svaki tim može da angažuje dva igrača koji nemaju pasoš te zemlje. Dolazak Dejana Savića signal je da u arapskim zemljama planiraju da investiraju u vaterpolo, pa bi u dogledno vreme Bliski istok mogao da postane atraktivna destinacija za evropske, američke i australijske igrače.


tagovi

Dejan SavićVK Al Kadisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara