Angelos Vlahopulos (©MN Press)
Angelos Vlahopulos (©MN Press)

Bitka za pamćenje! Novi Beograd razbio maler i iz četvrtog pokušaja srušio Fradi, ponovo blistao Drašović

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 20:58

Srpski šampion konačno dobio mađarskog velikana u Ligi šampiona - 14:13

Ferencvaroš više nije kost što stoji u grlu Novog Beograda! Tri puta je srpski prvak pokušavao da mu pronađe mane i nije uspeo. I to sa trojicom različitih trenera. Prvo Vladimirom Vujasinovićem, zatim Igorom Milanovićem, pa Živkom Gocićem. Nije najmlađi od trojice stručnjaka dopustio da ga drugi put nadmudri Žolt Varga, zategao je ekipu i skinuo skalp mađarskom velikanu - 14:13.

Utakmicu za pamćenje režirali su Novi Beograd i Ferencvaroš, jednu od boljih u Ligi šampiona poslednjih godina. Mnoge kvalitetne igrane su na “11. aprilu”, a ova, uz prošlosezonsko finale između srpskog drim-tima i Pro Reka, kao i aktuelnog evropskog prvaka i Barselonete, definitivno spada u red najupečatljivijih. 

Izabrane vesti

Novi Beograd je u prvom krugu otputovao u Mađarsku “iskasapljen”, zbog povreda nije bio u stanju da se suprotstavi Ferencvarošu na način na koji može. Imao je poteškoće u realizaciji, mučio se sa protokom lopte u skraćenoj rotaciji i tek na mahove pretio. Revanš u grupnoj fazi bio je sušta suprotnost, sve je pucalo od intenziteta. 

Živko Gocić imao je skoro sve na raspolaganju - kao i u Dubrovniku nije nastupio Đorđe Vučinić - i bio je novobeogradski klub naoštren da uzvrati, da pokaže pravo lice i konačno ostvari pobedu protiv mađarskog velikana. Ušao je silovito u utakmicu i, za razliku od brojnih pređašnjih, ogroman doprinos dala je centarska linija. 

Uvrstio ih je trojicu strateg vicešampiona Evrope u protokol i od svakoga je dobio ponešto. Nadopunjivali su se vetaran Duško Pijetlović i mlađa garda Miroslav Perković i Savo Ćetković, crnogorski sidraši uradili su ogroman deo posla pred protivničkim golom. Neretko uspevali da iznude isključenja, ali i da prebace loptu preko imaginarne gol-linije. 

Sve skupa kada se pogleda, bilo je ovo najbolje izdanje pomenutog trilinga. 

Ali, spoljna linija ništa nije zaostajala. Lako je išla lopta od ruke do ruke, nisu imali problema vaterpolisti Novog Beograda ni na prenosu - bekovi su pravovremeno i oštro odigravali za igrače kod stative - a Dušan Mandić i Radomir Drašović su parali mrežu udarcima kao iz udžbenika. 

Štošta je bilo dobro u odbrani Novog Beograda, ali bez padova ne može. To ga prati čitave sezone. 

Otvorio je utakmicu sa tri vezana gola i očas posla sve ih prosuo. Rasula se prednost po bazenu, aglavni krivci bili su Deneš Varga i Silard Janšik. Mađarski reprezentativci su nemilosrdno tukli ka golu Žoaa Pedra Fernandesa, pogotovo veteran. Varga je podsetio koliko ubojit može da bude sa distance: cepao je mrežu silinom, ali i prodao lob uz zvuk sirene na isteku četvrtine. I to sve sa osam metara!

Levoruki italijanski vaterpolista Luka Damonte, kao i ruski bombarder Danil Merkulov bili su stalna pretnja, i njih dvojica su uz mađarski duo okrenuli utakmicu u korist Ferencvaroša. U završnoj fazi utakmice priključio im se Stilijanos Argiropulos, iako je od početka bio opterećem ličnim greškama - brzo ih sakupio dve - i promašenim petercem. 

Iskočio je Grk u mađarskom timu, svezao dva gola, ali aktivirao se i Angelos Vlahopulos kod Novog Beograda. Pogurao je srpskog šampiona u kontri, a onda se iz vode digao Alvaro Granados i odapeo strelu za vođstvo! Bio je to njegov prvi gol još od uvodnih minuta kada je sa krila matirao Danijela Šakonjija, koji se smenjivao sa Somom Vogelom

A, odlučujući gol, vredan prve pobede nad Ferencvarošem, bio je delo Radomira Drašovića.

LIGA ŠAMPIONA – 9. KOLO:

GRUPA B

Utorak

Jug - OSC Budimpešta 13:8

Novi Beograd - Ferencvaroš 14:13

Marselj - Sabadelj 9:6

Breša - Špandau 14:10

GRUPA A

Sreda

18.00: Vuljagmeni – Olimpijakos

19.00: Hanover – Dinamo Tbilisi

20.30: Radnički – Jadran Split

21.00: Pro Reko – Barseloneta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara