Milija Mrdak u napadu (©MN Press)
Milija Mrdak u napadu (©MN Press)

Čeka nas spektakl u poslednjem kolu! Partizan srušio Zvezdu, borba za prvo mesto otvorena

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 20:23

Večiti rivali i Radnički izjednačeni na prva tri mesta sa skorom 15-6

Čeka nas spektakl u poslednjem kolu Superlige jer su čak tri ekipe u ovom trenutku na vrhu sa istim skorom 15-6. Do ovoga je došlo jer je Partizan danas savladao u večitom derbiju Crvenu Zvezdu i na taj način ostavio potpuno otvorenu borbu za pol poziciju - 3:1 (25:23, 20:25, 25:18, 25:13).

Crno-beli su iskoristili prednost domaćeg terena, pokazali su da se sve bolje uigravaju sa novim dizačem Kubancem Mancanom, a crveno-beli su potvrdili da su u padu i da više nisu toliko sigurni kao u prvom delu sezone kada su dominirali.

Izabrane vesti

Ono što je bila otežavajuća okolnost za izabranike Ivice Jevtića jeste povreda prvog korektora Dušana Nikolića, o kojoj je pričao posle meča i trener pobedničke ekipe.

"Mislim da je najjači utisak negativan - a to je povreda Duleta Nikolića. Veoma važan igrač za Zvezdu... To je dalo ton ostatku utakmice, izmene su bili mladi momci koji nisu do sada imali mnogo prilike da igraju. To je bila naša osetna prednost. A čak i takvi rivali su uspeli da dobiju drugi set i budu konkurentni u trećem", rekao je trener Partizana Bojan Janić. "Čestitam im... Ali, moram da budem zadovoljan. I mi smo imali problema - Luka Tadić je izvrnuo zglob pre nekoliko dana. Na sreću nije mnogo pa se nadam da će uskoro igrati. Odradili smo neke stvari bolje nego do sada, to me raduje pred poslednje kolo i početak plej-ofa".

Domaće odbojkaše je do važne pobede u Masteru predvodio Milija Mrdak sa 16 poena, Lazar Marinović je upisao 12, a Ignjat Dopuđ koji je u postavi zauzeo mesto umesto Luke Tadića doprineo je sa deset. Dušan Petrović je zabeležio devet, Novica Bjelica osam, a Rikardo Mancano šest.

Crno-beli su posebno dominantni bili u bloku - osvojili su 16 poena, a protivnici samo pet. Kubanac je iz tog elementa uzeo četiri poena, Bjelica i Dopuđ po tri, Petrović dva... U sastavu Crvene zvezde jedini dvocifreni je bio Aleksandar Stefanović sa 11 poena. Nikola Žugić je zabeležio devet, a Omar Ahmed i već pomenuti Dušan Nikolić po osam.

Zvezda je i dalje prva sa učinkom 15-6 i 46 osvojenih bodova. Radnički je drugoplasirani sa istim skorom, a dva boda manje, dok je Partizan na trećoj poziciji sa 43 boda. U poslednjem kolu crveno-beli dočekuju Karađorđe - pa se čini da će imati najteži zadatak da sačuvaju mesto na kom su sada. Partizan gostuje Jedinstvu, a Niš dočekuje Radnički.

S obzirom na to da se na tabeli prvo gleda broj pobeda, može da se desi i da ekipa koja bude prvoplasirana ima manje bodova od pratilaca... Sve to će biti jasnije za sedam dana. Svakako šanse za prvo mesto imaju i Zvezda i Partizan i Radnički.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

21. kolo

Radnički - Mladi radnik 3:1

Ribnica - Jedinstvo 0:3

Spartak - Niš 3:0

Subota

Borac - Vojvodina 3:2

Karađorđe - Takovo 3:0

Nedelja

Partizan - Crvena zvezda 3:1



tagovi

OK PartizanOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara