Odbojkašice Koneljana (MN Press)
Odbojkašice Koneljana (MN Press)

Dan D u najjačem evropskom takmičenju: Tri enigme pred četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 15:00

Pet ekipa je obezbedilo prolaz među osam najboljih, čekaju se još tri tima

Došao je dan kada će se 12 ekipa oprostiti od najjačeg evropskog takmičenja, a osam nastaviti bitke u četvrtfinalu.

Od početka je poznato da će dalje proći pet ekipa koje budu na prvom mestu i najbolje tri drugoplasirane. Mesto u četvrtfinalu su izborile već odbojkašice Rešova (Jelena Blagojević), Vakifbanka, Novare, Koneljana i Fenerbahčea (Zoran Terzić, Mina Popović). A večeras će biti rešene još tri enigme.

Izabrane vesti

Četiri ekipe su u prvih pet kola imale savršen učinak od pet pobeda - poljski Rešov na čelu grupe A, Vakif u grupi B, Fenerbahče u grupi D i Koneljano, koji je prvi u grupi E. Dalje sigurno prolazi i Novara koja trenutno ima četiri trijumfa i jedan poraz. Šanse da se nađu u četvrtfinalu ima još pet klubova, od kojih će tri proći, a dva ispasti. Na spisku mogućih četvrtfinalista nalaze se poljski Hemik (Jovana Brakočević Kancijan, Bojana Milenković), Dinamo iz Moskve, Lokomotiva iz Kalinjingrada, Dinamo Kazanj i Monca (Katarina Lazović).

U grupi A će se danas sastati Rešov, koji je prebrinuo brige i Lokomotiva, koja i dalje ima šanse za prolaz. U drugom meču će se Drezden i Prometej oprostiti od Lige šampiona za ovu seuonu.

Kad je grupa B u pitanju Vakifbank, koji ima skor 5-0 i obezbeđen prolaz, igra sa Miluzom, koji završava takmičenje u eliti. Italijanska Monca će pokušati do četvrtfinala da stigne pobedom protiv finske ekipe Salo, koja nema šanse za nastavak.

U grupi C je dalje prošla Novara, koja će odmeriti snage sa Dinamom iz Moskve, koji i dalje može da se izbori za četvrtfinale. Oproštajni meč odigraće Liberec i THY Istanbul.

Fenerbahče je siguran četvrtfinalista iz grupe D, a danas će se sastati sa Beziersom, koji je eliminisan. Dinamo iz Kazanja koji ima mogućnost da se ugura među osam, igra sa Maricom iz Plovdiva.

U poslednjoj grupi E Koneljano prolazi dalje, a danas će se sastati sa Hemikom, koji takođe može da bude u četvrtfinalu. Ub i Niđerhaza se opraštaju od Lige šampiona u međusobnom okršaju.

LIGA ŠAMPIONA U ODBOJCI (Ž) - 6. KOLO - UTORAK

GRUPA A

18.00: Lokomotiva - Rešov

19.00: Drezden - Prometej

GRUPA B

15.00: Vakifbank - Miluz

18.00: Salo - Monca

GRUPA C

20.00: Liberec - THY Istanbul

21.00: Novara - Dinamo Moskva

GRUPA D

18.00: Marica Plovdiv - Dinamo Kazanj

18.00: Fenerbahče - Beziers

GRUPA E

18.00: Niređhaza - Ub

19.30: Koneljano - Hemik Police



tagovi

Imoko KoneljanoOK MoncaŽOK FenerbahčeCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara