Radomir Drašović (©Starsport)
Radomir Drašović (©Starsport)

Ferencvaroš enigma za srpske trenere, šifru za mađarskog giganta nisu pronašli Vujasinović, Milanović i Gocić

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.02.23. | 12:07

Novi Beograd izgubio sve tri utakmice u Ligi šampiona od Fradija, danas će Živko imati šansu za popravni

Najuspešniji klub ostavio je Novi bez toliko željenog trofeja Lige šampiona, odbranio je titulu u Beogradu i deseti put pokorio Stari kontinent, ali slavni italijanski tim nije najveća enigma za srpskog i regionalnog prvaka.

Ferencvaroš je prava misterija za srpske trenere, Žolt Varga im je tri puta izašao na crtu za godinu i po dana i svaki put izlazio kao pobednik. I to protiv tri različita stratega – Vladimira Vujasinovića i Igora Milanovića prethodne sezone, i ove Živka Gocića. Danas će proslavljeni srpski reprezentativac imati priliku za popravni, igraće Novi Beograd za prvu pobedu nad najmoćnijom mađarskom ekipom u društvu najboljih (19.45).

Izabrane vesti

Ni u jednoj kombinaciji Novi Beograd nije uspeo da se snađe protiv Fradija. Bilo da su na klupi bili mlađi stručnjaci poput Vladimira Vujasinovića i Živka Gocića, ili stare kuke Igora Milanovića. Ne odgovara srpskom šampionu stil igre koji gaji Ferencvaroš. Ili preciznije Žolt Varga. Implementirao ga je i u mađarsku reprezentaciju, što je odmah dalo rezultat na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Dosta plivanja, bez klasičnih centara i smanjen broj veterana. Želeo je da igra moderan vaterpolo, da ne robuje imenima, okružio se momcima koje trenira u Ferencvarošu i osvojio srebro u Spaladium areni. Malo je nedostajalo da bude i zlato, faktor domaćeg terena učinio je svoje, iskočio je i Jerko Marinić Kragić, pa je zlato ostalo u Hrvatskoj.

(1.45) Novi Beograd (8.00) Ferencvaroš (3.60)

Sistem iz kluba preneo je u državni tim, samo što u klubu zna da zaigra sa teškašima. Nije mu strano da ih koristi, ali i da makne iz postave i ostavi na klupi, kada uplivavanja spoljne linije i bekova prolaze. Primera radi, u prvoj utakmici protiv Novog Beograda je išao na snagu centra Nemanje Ubovića. Bio je to najbolji meč srpskog reprezentativca protekle sezone u Ligi šampiona, dao je četiri gola, a u naredne dve utakmice do izražaja su došli šuteri.

Danil Merkulov bio je raspoložen u svakom od pomenutih duela, Marton Vamoš takođe prethodne sezone – pred početak tekuće prešao u Olimpijakos – a bitnu ulogu imali su i Janoš Fekete, Silard Janšik i Luka Damonte.

Zbog svega viđenog do sada u duelima sa Ferencvarošem, svestan je Živko Gocić kakva utakmica očekuje njegovu ekipu...

Očekuje nas veoma bitan i vrlo težak meč“, rekao je strateg Novog Beograda i potom dodao:

Voleli bismo da ovaj ciklus od nekih mesec dana veoma zgusnutog rasporeda teških utakmica zaokružimo dobrom igrom koja će nas dovesti do pobede protiv izuzetno kvalitetne ekipe Ferencvaroša. Znamo da je to tim koji je izuzetno dobro fizički pripremljen, da dosta traže igru jedan na jedan na svim pozicijama, ali veoma dobro ih poznajemo pa pretpostavljamo da neće biti iznenađenja. Spremićemo se da pružimo maksimum, da budemo vrlo agresivni i motivisani, jer je to preduslov za dobru igru“.

Nikola Jakšić (©Starsport)Nikola Jakšić (©Starsport)

Novi Beograd je pred utakmicu Lige šampiona i pauzu koja će nastupiti zbog akcija reprezentacija bio silan u Dubrovniku. Dobio je sve tri utakmice – najvažnija bila derbi sa Jugom za prvo mesto – i ponovo doveo završni turnir Jadranske lige u Beograd. Takođe, oporavio se Nikola Jakšić, pa će novobeogradski klub u meč sa Fradijem ući kompletan, što nije bio slučaj u prvom krugu. Tada je nastupio sa samo 11 igrača.

Cilj je ispunjen, a što se tiče igre i forme, uvek mislim da može i mora bolje. Evidentno je da što se forme tiče idemo uzlaznom putanjom, što je dobro. Dobra je stvar i da se Nikola Jakšić vratio u tim posle dužeg odsustva zbog povrede. Na turniru u Dubrovniku dosta je dobro igrao, s obzirom da nije bio u bazenu skoro 30 dana. To je jedan od njegovih kvaliteta, da može brzo da se vrati u takmičarski ritam. Ali, njemu tek predstoje ozbiljni treninzi kako bi u narednih nedelja nadoknadio sve ono propušteno zbog povrede“, objasnio je je Gocić.

Neophodno je srpskom prvaku da ostvari trijumf na domaćem terenu, kako bi ostao u trci za prvu poziciju, koja bi mu na papiru donela najlakšeg protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona.

Svesni smo činjenice da je pred nama veoma važna utakmica, pre svega zbog činjenice da želimo da ostanemo u trci za to prvo mesto u grupi. Evidentno je da smo u usponu forme i to želimo da iskoristimo na pravi način. Igramo na našem bazenu i učinićemo sve da dođemo do pobede. Siguran sam da će biti izvanredna utakmica, dobro smo pripremljeni iako je za nama veoma naporan turnir regionalne lige na kome smo u tri dana odigrali tri utakmice. To je sada iza nas, ekipa se odlično oseća i psihički i fizički i naš cilj je da osvojimo nova tri boda u Ligi šampiona“, zaključio je Angelos Vlahopulos.

LIGA ŠAMPIONA – 9. KOLO:

GRUPA B

Utorak

19.00: (1.60) Jug (8.00) OSC Budimpešta (2.95)

19.45: (1.45) Novi Beograd (8.00) Ferencvaroš (3.60)

20.00: (1.45) Marselj (8.00) Sabadelj (3.60)

20.30: (1.15) Breša (10.0) Špandau (8.00)

GRUPA A

Sreda

18.00: Vuljagmeni – Olimpijakos

19.00: Hanover – Dinamo Tbilisi

20.30: Radnički – Jadran Split

21.00: Pro Reko – Barseloneta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara