Ferstapen propustio prvu "meč loptu" za titulu, Serhio Peres slavio u klizavom Singapuru

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.10.22. | 17:43

Krunisanje pomereno za Japan

Imao je Maks Ferstapen veliku priliku da odbrani overi odbranu šampionske titule već danas u Singapuru, ali će morati da sačeka trku u Japanu, pošto je završio na tek sedmoj poziciji. Prvo mesto je zauzeo vozač Red Bula Serhio Perez.

Izuzetno vlažna podloga stvarala je mnogo problema vozačima. Peres je pretekao Šarla Leklera već u prvom krugu, a onda uspeo da sačuva svoje mesto. Sejfti kar je izlazo čak tri puta, a Meksikanac je bio pod istragom jer je ranije krenuo. Ipak, i onako je imao veliku prednost, pa je došao do četvrte pobede u karijeri, a druga ove sezone.

Izabrane vesti

Odlični vozač Red Bula iza sebe je ostavio dva ferarija, Leklera i Karlosa Sajnsa, dok su se na četvrtom mestu našli Meklarenovi vozači Lando Noris i Danijel Rikardo. Šesti je bio Sotil, sedmi Ferstapen, osmi Fetel, deveti Hamilton, a deseti Gasli.

Fernadno Alonso neće baš na najlepši način pamtiti svoju 350. trku u karijeri, pošto se našao u grupi od šest vozača koji nisu završili današnju trku.

Ferstapen ima 341 bod, Lekler je drugi sa 237, dva manje ima Perez, Rasel je četvrti sa 203, a Sajns peti sa 202. Red Bul u plasmanu konstruktora ima 576 bodova, drugi je Ferari sa 439, a treći Mercedes sa 373. Trka u Suzuki zakazana je za 9. oktobar.


tagovi

Maks Ferstapen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara