Hezonja i Panter (FotoJet)
Hezonja i Panter (FotoJet)

Zatvaranje vrata Hezonji, otvorilo vrata Panteru

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 00:30

Barselona novac koji je trebao biti potrošen na dolazak hrvatskog košarkaša preusmerila na potpis kapitena Partizana

Košarkaški svet je i dalje šokiran veleobrtom koji je nastao u slučaju Barselone i Marija Hezonje. Hrvatski as, koji je postigao dogovor da igra narednih pet sezona za katalonskog velikana, teško da će na kraju nositi njegov dres pošto je klub odustao od prvobitnog dogovora i sada odbija njegov potpis. Razlog su igračeve izjave naklonosti i pohvale njegovom trenutnom timu, Real Madridu, nakon što su "blankosi" prošle srede u Mursiji osvojili titulu španske ACB lige. Hezonjine reči su pogodile Barsu, koja je odlučila da mu zatvori vrata i preusmeri napore ka staroj meti, Kevinu Panteru. Dogovor sa američkim šuterom, koga Partizan pušta da napusti tim iako ima još godinu dana ugovora je izvesno gotovo stvar i ostaje samo da se i definitivno ozvaniči.

"U Madridu su me dočekali raširenih ruku kada su mnogi govorili loše stvari o meni i tu ljubav bih voleo da uzvratim. Želeo bih da Real Madridu i našim navijačima dam još mnogo titula u narednim godinama. Nadam se da će se to desiti", rekao je Hezonja posle pobede Madriđana u trećoj utakmici finala i tim rečima očigledno dignuo u vazduh dogovor sa Barsom.

Izabrane vesti

Preko anonimnog portparola, Barsa je u petak popodne priznala agenciji EFE svoje interesovanje za Hezonju, ali je uverila da "nikakva vrsta sporazuma nije zatvorena" i da "nikada ništa nije potpisano" sa igračem. Mundo Deportivo iz svojih izvora uverava da je ovaj sporazum postojao, konkretno ponuda koju su potpisali Hezonja i predstavnik Barse, sa zvaničnim pečatom kluba. Ugovor je bio na pet godina, sa opcijom preseka posle četvrte uz obeštećenje od milion evra. Uključena je i Hezonjina plata, koja bi bila oko tri miliona neto na godišnjem nivou, kao i otkazna klauzula od 750.000 evra.

To je bila ponuda, a ne ugovor jer je to jedino što se u tom trenutku moglo uraditi, pošto Hezonja ima ugovor sa Real Madridom do 30. juna. Ova ponuda koju su potpisale obe strane je ona koja je predstavljena ACB-u kako bi kraljevski klub mogao odlučiti da li će iskoristiti pravo preče kupovine. Ugovor sa Barsom bi bio potpisan samo ako na kraju roka Madrid ne izjednači ponudu.

Jedina stvar koja se u ovom trenutku čini jasnim je da Hezonja neće završiti u Kataloniji, pošto je Barsa stavila embargo i takođe je već iskoristila taj novac da potpiše Pantera. Mnogo je više nedoumica kako će se sadašnja situacija rešiti, jer bi Hezonja mogao na sudu da traži poštovanje potpisanog predugovora ili, u suprotnom, odštetu.

Barsino povlačenje ostavlja Hezonju u veoma teškoj poziciji, jer su mu sada zatvorena i Barsina i Realova vrata. Iako su Madriđani želeli da obnove saradnju sa momkom iz Dubrovnika, posle svega što se izdešavalo su i oni povukli svoje interesovanje. Sada ostaje na tome da celokupnu situaciju iskoristi neki treći klub.


tagovi

KK Real MadridKK BarselonaKK PartizanMario HezonjaKevin Panter

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara