Šušiašvili, Perković, Gocić i Filipović (©MN Press)
Šušiašvili, Perković, Gocić i Filipović (©MN Press)

Gocić: Moji momci dve godine igraju bez prestanka, non-stop su povređeni, ne znam odakle im snaga

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 11:58

„Kapa dole mojoj ekipi i velike čestitke Zvezdi na pruženoj igri i formi u poslednjih četiri – pet meseci“, poručio je trener Novog Beograda

Dva neuspeha obeležila su prvi deo sezone. Novi Beograd je ostao bez pehara u Kupu Srbije i Jadranskoj ligi, ali uspeo je Živko Gocić da podigne ekipu za finiš. Odbranio je novobeogradski tim titulu, postao je mladi stručnjak drugi trener koji je uneo trofej u klupske vitrine – prethodno Igor Milanović doneo dva – i okrene raspoloženje u i oko ekipe ekipe pred Fajnal ejt Lige šampiona.

Sivi oblaci su se razišli, Novi Beograd je probio mentalnu blokadu i dokazao da je najbolji tim u Srbiji. Sada mu predstoji teži deo posla – da pokaže da je i u Evropi. Imaće deset dana za taktičku pripremu i otklanjanje sitnijih nedostataka u igri, a najveća želja Živka Gocića je da njegov tim posluži zdravlje. Što često nije bio slučaj tokom turbulentne sezone.

Izabrane vesti

Da jeste – možda bi bila berićetnija. Videlo se u finalu srpskog šampionata da kvalitet nije upitan.

„Sve ovo mnogo znači klubu i ekipi. Čestitam igračima što su muški izneli seriju i zahvaljujem im se na predanosti i radu. Jako bitan trofej za nas“, rekao je Živko Gocić novinarima i osvrnuo se na fenomenalnu utakmicu Alvara Granadosa:

„Skoro nisam video da je neko igrao kao što je danas naš Alvaro Granados. Istorijska partija što se tiče finalnih utakmica. Svaka njemu čast, ali ne bi to mogao da izvede da mu ostali igrači nisu bili potpora i podrška. Kapa dole mojoj ekipi i velike čestitke Zvezdi na pruženoj igri i formi u poslednjih četiri – pet meseci. Stvarno su igrali jako dobro i bili su svima izuzetno težak protivnik, tako i nama. Želim im svu sreću u budućnosti“.

Pre no što Novi Beograd krene sa pripremom za finalni turnir Lige šampiona, imaće prvotimci slobodne dane. Da proslave, odmore se od svega i spreme za poslednje kolo grupne faze i Špandau. Nakon toga znaće i kakav im je put do evropske titule.

„Znači na trofej za samopouzdanje. Mnogo bolje je da se na ovakav način uđe na Fajnal ejt Lige šampiona. Ovo ćemo proslaviti muški, kao što pokušavamo da igramo i da se ponašamo, pa će uslediti pripreme za završni turnir. Večeras će biti malo jača žurka, pa ću igračima dati dva – tri dana predaha i odmora. Zaslužuju oni i mnogo više“.

Nije zaboravio Živko Gocić u trenucima slavlja na jednu bitnu činjenicu – hroničan zamor materijala. Brojni igrači novobeogradskog kluba pune dve godine nisu imali dane odmora. Kamoli čitavo leto za reset, što bi bilo normalno. Pandemija je sve poremetila, a do završetka Olimpijskih igara u Parizu teško će se stvari vratiti u normalu.

„U mojoj ekipi ima mnogo reprezentativaca, oni momci igraju dve godine bez prestanka. I mnogo im je teško. Kako mentalno, tako i fizički. Bili su povređeni non-stop, ne znam kako nalaze snagu za sve. Ali, to je pitanje za više instance“, zaključio je Živko Gocić.



tagovi

Živko GocićVK Novi BeogradSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara