Marko Lečić i Ivica Jevtić (©MN Press)
Marko Lečić i Ivica Jevtić (©MN Press)

Jedinstvo gostuje u Subotici: Spartak kod kuće želi prekid negativnog niza

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 10:00

Izabranici Ivice Jevtića izgubili poslednje dve utakmice u prvenstvu Srbije, a eliminisani i u Kupu u duelu sa Vojvodinom

Redovna kola se uglavnom igraju vikendom u Superligi Srbije, a danas i sutra će biti na programu mečevi vanredne pete runde. Zbog obaveza u Evropi Vojvodina je već odigrala utakmicu sa Ribnicom i pobedila maksimalnim rezultatom.

Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana će rivalima izaći na megdan u naknadno izabranom terminu, jer ih čekaju dueli u CEV kupu. Odložen je i okršaj u ženskoj konkurenciji između Zvezde i Srema, pošto se crveno-bele večeras na Banjici bore za ulazak u Ligu šampiona... Sve ostale duele publika može da gleda u utorak i sredu.

Izabrane vesti

U muškoj konkurenciji danas od 17 časova sastaće se Novi Sad i Takovo, a dva sata kasnije će obračun započeti Spartak iz Subotice i Jedinstvo. Sutra će se Karađorđe i Spartak iz Ljiga u derbiju začelja boriti za prvu pobedu u ovoj sezoni.

Novosađani dočekuju ekipu iz Gornjeg Milanovca, koja je u sjajnom raspoloženju posle trijumfa protiv Crvene zvezde. Tim iz srpske Atine je do sada ostvario po dve pobede i dva poraza, a Takovo je upravo protiv crveno-belih upisalo prvenac, pa ima skor 1-3. Mogla bi ta dva kluba da prirede publici zanimljivu predstavu.

Ništa manje se ne očekuje ni u Subotici. Spartak je vezao dva poraza u domaćem prvenstvu, iz eliminaciju u Kupu posle neuspeha protiv Vojvodine, pa će danas imati priliku da stavi tačku na negativni niz. Rival je ekipa Jedinstva, koja se vratila u najviši rang takmičenja. Za sad se sasvim dobro nosi - ima po dva trijumfa i dva poraza. Izabranici Ivice Jevtića su favoriti, ali to moraju i da dokažu na terenu protiv motivisanog rivala.

Kod odbojkašice danas je na programu samo okršaj Partizana i Novog Sada. Biće to dobra prilika za crno-bele dame da se malo podignu na tabeli jer imaju učinak 1-3. Novosađanke su za sada bez trijumfa, imaju iz četiri meča jedan osvojen bod.

U sredu će se igrati još četiri utakmice u ženskoj konkurenciji. U derbiju petog kola sastaće se Ub i Jedinstvo iz Stare Pazove. Spartak dočekuje Železničar, Inđija As iz Batajnice, a Omladinac je ugostiti obrenovački TENT.

SUPERLIGA SRBIJE - PETO KOLO

ODBOJKAŠI

Vojvodina - Ribnica 3:0 (odigrano unapred)

Crvena zvezda - Mladi radnik (odloženo)

Partizan - Radnički (odloženo)

Utorak

17.00: Novi Sad - Takovo

19.00: Spartak Subotica - Jedinstvo Stara Pazova

Sreda

19.00: Karađorđe - Spartak Ljig

ODBOJKAŠICE

Srem - Crvena zvezda (odloženo)

Utorak

18.00: Partizan - Novi Sad

Sreda

18.00: Jedinstvo Stara Pazova - Ub

19.00: Spartak - Železničar

20.00: Inđija - As Batajnica

20.30: Omladinac - TENT



tagovi

OK SpartakOK PartizanSuperliga Srbije u odbojciŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara