Rojević (©Starsport)
Rojević (©Starsport)

Rojević: Španija nije zaslužila da prođe dalje

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 20:07

„Mislim da bismo posle ove dve utakmice trebalo da dobijemo tu pozivnicu“, kaže selektor Srbije

Malo je falilo u Minhenu na Evropskom prvenstvu, još manje sad. Uvek za "dlaku". Jedan šut nas je delilo do sedmeraca i produžetka drame protiv Furije. Provukli su se Španci kroz iglene uši, za gol prošli na Svetsko prvenstvo.

Boris Rojević je zasukao rukave, preuzeo uzdrmanu reprezentaciju posle kraha u januaru u Bavarskoj i pokazao zašto je s pravom dobio, posle 17 trofeja sa Vojvodinom, da se oproba i na klupi Orlova.

Izabrane vesti

"Ponosan sam i tužan u istom trenutku. Mislim da nismo zaslužili poraz u prvom meču sa četiri pogotka razlike. Pokazali smo u ove dve utakmice da se Srbija vraća, da igramo ozbiljan rukomet, da ovi momci mogu da se nose ravnopravno sa igračima svetske klase kakve imaju Španci. Mislim da Španija nije zaslužila da prođe dalje", rekao je Rojević za Mozzart Sport.

Šta je bio dogovor u poslednjem napadu kada smo mogli da izvučemo sedmerce?

"Orbović je trebalo da odvuče između dva i tri, da Pešmalbek napravi blok za Kosa. Međutim, Kukić se okliznuo u ključnom trenutku. Uspeo je da doda loptu Kosu koji je odlično šutirao, ali videli ste kako je Perez de Vargas sjajno odbranio. Nemam šta da zamerim igračima. Borili smo se do poslednjeg atoma snage. Mislim da smo bili bolji od Španije u ova dva meča, da smo zaslužili da idemo na SP. Imali smo napad za +4 sa igračem više. Dobiti Španiju sa tri pogotka razlike je veliki rezultat za nas. Falilo je i rotacije, mnogo igrača nam je falilo za ovaj dvomeč".

Sad zavisimo od vajld karda i IHF-a?

"Posle ove dve utakmice mislim da smo zaslužili da dobijemo tu pozivnicu i nađemo se na Svetskom prvenstvu. To bi bila velika satisfkacija za ove momke. Ponosan sam na njih", zaključio je Rojević.


tagovi

Boris RojevićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara