Katarina Lazović (©MN Press)
Katarina Lazović (©MN Press)

Katarina Lazović na meti šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 09:20

Srpska reprezentativka bi posle Kine mogla da krene put Turske

Jelena Nikolić, Jovana Brakočević Kancijan, Milena Rašić, Maja Ognjenović... Njima bi mogla na spisku da se pridruži i Katarina Lazović. Reč je o srpskim odbojkašicama koje su imala priliku da igraju za slavni Vakifbank.

Prema pisanju italijanskih medija Lazovićeva bi po završetku sezone u Kini mogla da krene put Turske. Najveće su šanse da obuče dres Vakifa i zameni Karu Badžemu, koja nije ispunila očekivanja aktuelnog šampiona Evrope. Prošle sezone na poziciji primača servisa igrale su u tandemu Gabi Gimaraeš i Barč-Hekli, a od odlaska Amerikanke nijedna nova odbojkašica nije dokazala da može da je adekvatno zameni.

Izabrane vesti

Uz nedodirljivu Gabi je u postavi najčešće Nika Dalderop, dok su šansu sa klupe čekale Kara Badžema i Derija Čebečioglu.

Ukoliko se glasine ispostave kao tačne, biće to sjajna prilika za nekadašnju igračicu Vizure, Lođa i Monce, da se pokaže i u jakom prvenstvu Turske, a i u Ligi šampiona. Trener Vakifa je i čovek sa kojim će u narednom periodu sarađivati u nacionalnom timu - Đovani Gvideti.

U tekstu se napominje da je srpska reprezentativka na listi želja i turskog Fenerbahčea, koji sa klupe vodi bivši selektor Zoran Terzić.

Podsetimo, Katarina je prošle sezone igrala za italijansku Moncu, sa kojom je stigla do finala prvenstva Italije. Ipak, nije odradila dvogodišnji ugovor, već je na polovini sporazumno raskinula saradnju i preselila se u Peking. S obzirom na to da je sezona u Kini kratka, znala je da će po završetku azijske akcije moći ponovo da se vrati u Evropu i to na najvažniji deo takmičarske godine.


tagovi

Katarina LazovićvakifbankŽOK FenerbahčeZoran TerzićĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara