(©VK Šabac)
(©VK Šabac)

Komplikuje se u Kupu Evrope: Šapčani pali u Rijeci, briljirao bivši Partizanov centar

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 21:22

Lovro Paparić dominantan na dva metra, Primorje se revanširalo za poraz u Srbiji

Povreda Ognjena Stojanovića izbacila je iz koloseka Šapčane na gostovanju Hanoveru, a od meča u Nemačkoj usledio je pad. Dva poraza od Novog Beograda – prvenstvo i kup – dva neuspeha i u Kupu Evrope i situacija se sa srpskog predstavnika na međunarodnoj sceni dobrano iskomplikovala.

Bili su na dombrom putu, otvorili su grupnu fazu sa dve pobede na domaćem terenu. Utvrda u gradu na savi jak im je adut, međutim, na prve bodove na strani i dalje čekaju. Posle Hanovera pao je Šabac i u Rijeci, revanširalo se Primorje ekipi Nemanje Ličanina za poraz u Srbiji i sada pride ima bolju gol-razliku u međusobnom duelu – 15:10.

Izabrane vesti

Šapčani na čuvenoj Kantridi nisu bili ni blizu da ugroze domaćina, sve vreme ih je Primorje držalo na distanci. Ponajviše zahvaljujući izvrsnom šuterskom danu Tina Brubnjaka i holandskog vaterpoliste Kasa te Rilea, a bitnu ulogu u trijumfu Hrvata imao je doskorašnji Partizanov centar.

Lovro Paparić se vratio u Primorje i jedan od boljih mečeva pružio je protiv Šapčana. Bio je dominantan na liniji dva metra, pravio je probleme čuvarima i meč završio sa tri postignuta gola, koliko je dao i Tin Brubnjak, dok je Holanđanin u četiri navrata tresao mrežu srpskog kluba.

Nisu dozvolili Riječani gostima da se raspucaju, limitirali su Ognjena Stojanovića i crnogorski dueo Aljoša Mačić – Nenad Dragović. Niko nije prebacio dva gola, a zaustavljeni su i Andrija Korać, kao i Andrej Barać. U ranoj fazi meča odlepio domaći sastav, do poluvremena srtekao četiri gola prednosti I bez većih poteškoća zadržao razliku. Čak je i uvećao.

KUP EVROPE – 4. KOLO:

Četvrtak

GRUPA C

Hanover – BVSC 12:17

Primorje – Šabac 15:10


tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVK PrimorjeNemanja Ličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara