Dušan Mandić (©AFP)
Dušan Mandić (©AFP)

Mandićevih šest strela i Ranđelovićev mat Grcima, druga pobeda Srbije na Sardiniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 20:53

Delfini posle Hrvata preslišali i olimpijskog vicešampiona

Odabrala je Srbija grad Sasari i ostrvo Sardiniju kao jednu od baza u kojima će se pripremati za Evropsko prvenstvo u Splitu i - nije pogrešila. Kuburili su Delfini početkom leta sa samopouzdanjem, u teškim trenucima kao da nisu dovoljno verovali u sebe i to ih je koštalo medalje. Na Sardinija kupu pokazuju drugo lice, dobili su dve neizvesne završnice. Posle Hrvatske slomili su i Grke - 11:10 (5:2, 2:5, 3:3, 1:0). 

Srbija je posle dva meča jedina neporažena reprezentacija na Sardinija kupu, mini-turniru na kom su se okupile najbolje evopske ekipe. Delfini su do druge pobede došli sekundu pre kraja, sirenu je preduhitrio kapiten Sava Ranđelović!

Izabrane vesti

Centralni bek postigao je prvi gol na meču u presudnom momentu, Delfinima je nabildovano samopoudanje, a za Grke je nerešiva enigma bio Dušan Mandić. Levoruki šuter ispalio je šest projektila, nosio je reprezentaciju Srbije kroz čitav meč i bio prva opcija u napadu. Jedino mu je isparirao klupski kolega Angelos Vlahopulos, koji je u četiri navrata tresao mrežu. 

Tokom većeg dela susreta na snazi je bila rezultatska klackalica, Grci su samo jednom bili u vođstvu, a do izražaja je u odlučujućoj deonici, baš kao i u prvom meču protiv Hrvatske, došla srpska odbrana. Delfini nisu primili niti jedan gol, dočekali su svoju šansu za mat, a u junaka je izrastao Sava Ranđelović

Do kraja turnira Srbiji preostaje da se obračuna sa Italijanima, svetskim viceprvacima i aktuelnim šampionima Svetske lige.

GRČKA - SRBIJA 10:11

(2:5, 5:2, 3:3, 0:1)

Bazen: Sasari

Sudije: Putniković (Srbija) i Bjanko (Italija)

Isključenja: Grčka 7, Srbija 7

GRČKA: Corcatos, Genidunijas 2, Skumpakis, Giuvetis 1, Argiropulos 1, Papanastasiju 1, Dervisis, Alafragis, Kilas, Kakaris, Solanakis 1, Vlahopulos 4, Limarakis, Kopelidas, Kalogeropulos.

SRBIJA: Rističević, Mandić 6, Velkić, Ranđelović 1, Vučinić, Vico, S. Rašović 1, Lukić 1, Drašović 1, Radulović, Stojanović 1, Pljevančić, Dobožanov, Martinović.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija GrčkeDejan SavićDušan MandićSava Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara