Katarina Lazović iz Monce (CEV)
Katarina Lazović iz Monce (CEV)

Monca na Koneljano u četvrtfinalu LŠ: Lazovićeva izaziva evropskog šampiona i novog selektora!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 13:49

Dinamo Kazanj će igrati protiv imenjaka iz Moskve, Rešov će na Vakifbank, a Fenerbahče će se sastati sa Lokomotivom iz Kalinjingrada

Nedavno je Monca nanela poraz Koneljanu, jedan od retkih ove sezone i na taj način učinila trku u prvenstvu Italije još zanimljivijom.

Te dve ekipe su u samom vrhu i tek ih čekaju velike borbe za trofej na domaćoj sceni. Oba tima imaju visoke ambicije i u Ligi šampiona, a od danas je poznato da do polufinala može da stigne samo jedna. Kuglice su htele da se Koneljano i Monca sastanu već u četvrtfinalu plej-ofa.

Izabrane vesti

Tim koji se klupe vodi selektor Srbije Danijele Sartaneli u grupnoj fazi je ostvario svih šest pobeda i pokazao da se nalazi na pravom putu ka odbrani trofeja. Monca je sa skorom 4-2 jedva uskočila u odbrano društvo, ali će sigurno biti žestoko naoštrena da skine sa trona moćni Koneljano, koji je očigledno ranjiviji nego što je to bio slučaj tokom prethodne sezone. Sigurno da će dodatni motiv imati i Katarina Lazović da se predstavi na pravi način selektoru reprezentacije...

Žrebom je odlučeno da se u četvrtfinalu sastanu dva Dinama - jedan iz Kazanja, drugi iz Moskve. Poljski Rešov za koji igra Jelena Blagojević će igrati sa Vakifbankom, a Fenerbahče sa Lokomotivom iz Kalinjingrada. Zoran Terzić i reprezentativka Mina Popović će pokušati da povedu Fener barem korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu, kada je turski tim poražen u četvrtfinalu.

Pobednik meča Dinamo Kazanj - Dinamo Moskva će u polufinalu da se sastane sa boljim iz italijanskog derbija Monca - Koneljano. Onaj ko bude bolji u okršaju Rešova i Vakifbanka ići će u polufinalu na pobednika obračuna Lokomotiva Kalinjingrad - Fenerbahče.


tagovi

CEV Liga šampionaKatarina LazovićZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara