Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Slobodan Sandić)
Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Slobodan Sandić)

Novi Beograd overio prvo mesto pred rasplet u Dubrovniku, Zvezda će u Splitu napasti F4 Jadranske lige

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 10:52

Šampionu dovoljno poluvreme da osigura trijumf protiv crveno-belih, raspucani Viktor Rašović i Radomir Drašović - 18:8

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca) 

Za Novi Beograd je treći turnir regionalne lige bio nagazna mina, šampion je vešto izbegao sve prepreke. Prošetao se kroz minsko polje i izašao neokrznut iz tri derbija sa srpskim klubovima. Partizan se držao nešto jače od jednog poluvremena, Radnički i Crvena zvezda pružili su slabiji otpor. Timu Živka Gocića bilo je dovoljno jedno poluvreme da osigura trijumf protiv crveno-belih i overi prvo mesto - 18:8.

Izabrane vesti

Ništa nije zacementirano pred četvrti turnir Jadranske lige, ali je mnogo toga izvesno. Novi Beograd će u Dubrovniku braniti prvu poziciju od Juga i pokušati ponovo da dovede Fajnal-for regionalne lige na “11. april”. Slavio je u svih osam duela do sada, često bio i više nego ubedljiv, ali i dalje nije sto odsto pobednik ligaškog dela takmičenja.

Uprkos ubedljivom porazu u gradskom derbiju kraj Save, zadržala je Crvena zvezda šanse da se nađe na završnom turniru. Ponajviše zbog sinoćne pobede dubrovačkog Juga protiv Jadrana iz Splita u Šibeniku. Sakupili su crveno-beli 13 bodova, kolo dočekali na četvrtoj poziciji - dele je sa zagrebačkim Žapcima - i hoće li na njoj i ostati zavisiće od ishoda duela Mladost - Radnički, odnosno Jadran Split - Primorac. 

Crveno-beli će krajem februara u Splitu imati priliku da istisnu hrvatske klubove i pridruže se “već viđenim” učesnicima finalnog turnira - Novom Beogradu, Jugu i Radničkom iz Kragujevca. Ali, na Poljudu prava na grešku, a kamoli izdanje koje su pružili u duelu sa prvakom, neće imati. Otpisan je tim Aleksandra Filipovića bio posle desetak minuta, prema bivšem klubu nisu imali milosti Viktor Rašović i Radomir Drašović.

Duško Pijetlović (©VK Novi Beograd/Slobodan Sandić)Duško Pijetlović (©VK Novi Beograd/Slobodan Sandić)

Sve je polazilo od ruke vaterpolistima Novog Beograda. Uplivavao je Viktor Rašović, ali i tresao mrežu sa distance. Radomir Drašović je postigao najlepši gol na meču, sjajnim lobom je matirao Vladimira Mišovića, a Nika Šušiašvili je kao i u susdaru sa Kragujevčanima iskoristio minute i perfektan tajming saigrača za prebacivanja s krila na krilo. 

Zvezda nije mogla da isparira prvaku sa jednim centrom, opet su se spoljni igrači trošili radeći ma ostvarivanju pozicije pred golom na liniji dva metra kada u igri nije bio slovački centar Lukas Seman. Ni igra sa dva “lažna” sidraša nije urodila plodom. Marko Radović ispucao se protiv Šapca, municiju nije sačuvao za treći meč u tri dana, i samo je Ivan Basara bio prava pretnja po Žoaa Pedra Fernandesa, jedinog golmana u sastavu Novog Beograda.

Kod Novog Beograda su listu strelaca predvodili Viktor Rašović, Radomir Drašović, Miroslav Perković i Nika Šušiašvili sa tri gola, dok je kapiten Dušan Mandić postigao jedan manje. U Zvezdi je najefikasniji bio Ivan Basara, takođe se tri puta upisao na semaforu.

RASPORED TREĆEG TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA ŠABAC 

Četvrtak

Novi Beograd - Partizan 14:8

Radnički - Šabac 9:6

Crvena zvezda - Mladost 10:10

Petak

Partizan - Mladost 9:10

Crvena zvezda - Šabac 12:10

Novi Beograd - Radnički 13:6

Subota

Crvena zvezda - Novi Beograd 18:8

11.30: Mladost - Radnički

13.15: Partizan - Šabac 

GRUPA ŠIBENIK 

Četvrtak

Jug - Mornar 17:5

Jadran ST - Jadran HN 15:11

Solaris - Primorac 13:9

Petak

Mornar - Primorac 14:10

Jadran HN - Solaris 8:8

Jug - Jadran ST 14:11

Subota

Jug - Solaris (u toku)

11.45: Jadran ST - Primorac

13.30: Jadran HN - Mornar



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Crvena zvezdaVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara