Detalj sa prethodne utakmice Vakifbank - Fenerbahče (©CEV)
Detalj sa prethodne utakmice Vakifbank - Fenerbahče (©CEV)

Novi sudar Terzića i Gvidetija: Jednom se ruše snovi, drugi rezerviše kartu za Torino

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 13:36

Fenerbahče i Vakifbank igraju odlučujući polufinalni meč od 18 časova

Odbojkaški svet je danas pogođen zbog velike tragedije koja se dogodila u Istanbulu. Život je izgubila igračica Novare Julija Ituma, pa je trenutno odbojka u drugom planu... Sve utakmice ostaće u senci tužnog događaja. A danas je u tom gradu na programu jedan od važnijih duela u ovoj sezoni.

Sastaju se u drugom polufinalnom meču Fenerbahče i Vakifbank od 18 časova. Mesto u finalu je već obezbedio Ezačibaši koji je sinoć pobedio Novaru 3:0 i tako rezervisao karte za Torino, gde će se 20. maja voditi borba za evropsku krunu.

Izabrane vesti

Već se zna da će se sigurno igrati tursko finale i to prvi put u istoriji. Takođe, u muškoj konkurenciji će na istom mestu istog dana prvi put snage odmeriti dva poljska tima. Te dve zemlje već znaju da će sigurno imati prvaka Starog kontinenta.

Prošle nedelje je Fenerbahče izdominirao protiv aktuelnog šampiona Evrope, slavio 3:0 i došao nadomak finala. Samo dva seta su mu potrebna da bi overio prolaz dalje.

Mnogo zanimljivih i važnih bitki vodili su tokom karijere Zoran Terzić i Đovani Gvideti, a večeras ih čeka još jedna u nizu... Italijanski trener koji od nedavno sedi na klupi reprezentacije Srbije sa Vakifom je već osvojio sve što se osvojiti može, tako da ulazak u finale ne bi bilo ništa novo za njih, a za srpskog stručnjaka bilo bi to prvo finale Lige šampiona u karijeri.

Fener je u neverovatnom naletu, deluje kao da ništa ne može da ga poremeti, pa ni moćni Vakifbank... Arina Fedorovceva, Melisa Vargas, Ana Kristina i drugarice igraju fantastično poslednjih nekoliko meseci i sve češće ih proglašavaju glavnim favoritom za titulu. Trebalo bi igra znatno da im padne večeras da bi dozvolile da se stanje u polufinalu potpuno promeni.

Vakif nije više jak kao prethodnih godina, deluje ranjivije, ali svakako ga ne treba unapred precrtati. Ukoliko žele da nekako izbore prolaz, Paola Egonu i saigračice treba prvo da slave 3:0 ili 3:1 pa onda da dobiju i zlatni set.

U ovom trenutku to deluje kao baš teška misija.

POLUFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi

Novara - Ezačibaši 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 17:25, 16:14)

Vakifbank - Fenerbahče 0:3 (10:25, 23:25, 20:25)

Drugi mečevi

Sreda

Ezačibaši - Novara 3:0 (25:22, 25:12, 25:21)

Četvrtak

18.00: (1,40) Fenerbahče - Vakifbank (2,70)

FINALE

Ezačibaši - Fenerbahče/Vakifbank


tagovi

Đovani GvidetiZoran TerzićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara