©FIVB
©FIVB

Odbojkašice Srbije se pobedom oprostile od Lige nacija: Sara i Maja mučile Bugarke, ali je tačku morala da stavi Tijana

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.07.23. | 06:04

Izabranice Đovanija Gvidetija u pet setova stigle do pobede 3:2 (20:25, 25:16, 25:14, 17:25, 15:4)

Turbulentno, kao i kroz čitav turnir, odbojkašice Srbije prošle su kroz susret sa Bugarskom i pobedom 3:2 (20:25, 25:16, 25:14, 17:25, 15:4) stavile tačku na ovosezonsko učešće u Ligi nacija.

Očigledno još pod utiskom prethodnog poraza od Dominikanske Republike, kojim su praktično ostale bez šanse da se plasiraju na završni turnir, naše odbojkašice su pokazale dva lica, pa su između prvog i četvrtog seta u kojima su ostavile nešto skromniji utisak, bez milosti došle do dva seta. Na kraju, sedmi put ove sezone u Ligi nacija, pitanje pobednika Gvidetijeva selekcija je rešavala u pet setova.

Izabrane vesti

Posle bledog početka, Srpkinje su na krilima sjajne Sare Lozo i raspoložene Maje Aleksić vezale dva impresivna seta, ali je potom usledio novi pad. Ne želeći da bilo šta prepusti slučaju selektor naše reprezentacije u odlučujućem setu posegao je i za Tijanom Bošković koja je večeras imala značajno manju minutažu.

Naša najbolja odbojkašica inicirala je ponovno buđenje Srbije koja je dominantno osvojila treći set i tako stigla do šestog trijumfa u Ligi nacija.

U Pirovoj pobedi najefikasnija među Srpkinjama bila je Lozo sa 17 poena, dva manje je upisala Aleksić, dok je Bošković brojala do 14. Na drugoj strani, Bugarke je predvodila Marinova sa 18, a uprkos porazu, večerašnje rivalke naših dama ostvarile su cilj osvojivši bod kojim su izborile opstanak.



tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeĐovani GvidetiTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara