Aleksa Brđović (©MN Press)
Aleksa Brđović (©MN Press)

Opšti haos u Jezeru: Brđović isključen posle žestokog protesta, njegovi momci okrenuli meč

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 22:10

Radnički je uspeo da slavi u taj-brejku protiv Vojvodine u zaostalom duelu 9. kola

Vrlo dramatično bilo je večeras u dvorani Jezero u Kragujevcu. Aleksa Brđović je završio meč na tribinama, a njegovi igrači su uspeli da režiraju preokret, podignu se posle prekida i savladaju odbojkaše Vojvodine u taj-brejku odložene utakmice 9. kola Superlige - 3:2 (20:25, 22:25, 25:23, 25:19, 15:10).

Opšti haos je bio u dvorani nakon dosuđenog auta posle napada korektora Dejvida Krasteva. Svi u taboru Radničkog su smatrali da je lopta zakačila Ubiparipa u bloku, žestoko su se bunili - kako igrači, tako i kompletan stručni štab.

Izabrane vesti

Aleksa Brđović nije želeo da se zaustavi, raspravljao se sa sudijom, zapisničkim stolom... Dejan Rogić je ubrzo podigao žuti i crveni karton i pokazao mu put ka tribinama. Sve to se dešavalo pri rezultatu 5:3 za Vojvodinu u petom setu.

Brđović je napustio klupu, vođenje tima je prepustio Opačiću, a posle toga je Radnički krenuo ka preokretu. Vuk Milutinović je postavio blok, a onda su u napadu redom bili uspešni Stoilović, Radević, Krastev...

Bili su Kragujevčani veoma motivisani, a Novosađani potpuno poljuljani. Očigledno da je isključenje protivničkog trenera više negativno uticalo na Vojvodinu, koja nije u završnici imala nikakav odgovor.

Posle poena Bajandića bilo je 9:9 i od tog trenutka je sve bilo u rukama domaćih. Napravili su seriju 6:1, Voša im je pomogla greškama i pitanje pobednika više nije postojalo.

Važno je napomenuti da je ružnih scena bilo i u četvrtom setu, mnogo reakcija na sudijske odluke, koškanja igrača ispod mreže... Uletao je u teren i trener Vojvodine Narančić kako bi sprečio veći sukob. Negić i Krastev su dobili žute kartone. Ono što je najbitnije posle meča su se izgrači izgrlili i pokazali da je sve što se dešavalo bilo ipak samo u žaru borbe.

Na kraju, kao najefikasniji utakmicu je završio upravo Dejvid Krastev sa 20 poena. Filip Stoilović je stao na 17, Mirko Radević je zabeležio 14, Vuk Milutinović 11. U poraženom sastavu Lazar Bajandić se izdvojio sa 23 poena, Branko Kopitić je imao 13, a po 11 Stefan Kokeza i Žarko Ubiparip.

Posle ovog duela Radnički je na učinku 8-3, a Vojvodina 7-3, jer ima utakmicu manje. Kragujevčani zatvaraju godinu susretom sa Takovom, dok Novosađani gostuju u Staroj Pazovi.

ODLOŽENA UTAKMICA 9. KOLA

Radnički Kragujevac - Vojvodina 3:2



tagovi

OK VojvodinaOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara