Detalj sa duela Partizan - Crvena zvezda (©MN Press)
Detalj sa duela Partizan - Crvena zvezda (©MN Press)

Pakleno poslednje kolo: Gužva i na vrhu i pri dnu, glavno da se izbegne baraž

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 09:07

Vrlo zanimljiva je i borba za pol poziciju kod odbojkaša

Jedino što je sigurno pred početak poslednjeg kola Superlige za odbojkaše jeste da Borac iz Starčeva napušta elitni rang. Borba za pol poziciju, bitka za poslednja dva plej-of mesta, pokušaj izbegavanja baraža, potraga za evropskim vizama... Svega će biti u 22. rundi, koju otvaraju Vojvodina i Ribnica danas, a zatvaraju u nedelju igrači Jedinstva i Partizana. Velika gužva je i na vrhu i pri dnu, pa će biti veoma zanimljivo pratiti rasplet u muškoj konurenciji.

Kad su odbojkašice u pitanju - neće biti toliko uzbudljivo. Klek sigurno ispada, Radnički zna da ide u baraž, Jedinstvo će u plej-of sa prvog mesta, TENT sa drugog... Definitivno je mnogo više stavki jasno nego što je to slučaj kod muškaraca.

Izabrane vesti

Prvi će na teren odbojkaši Vojvodine i Ribnice. Novosađanima je pobeda veoma potrebna da bi izašli iz krize i da ih Spartak ne bi preskočio na petoj poziciji, dok Kraljevčani i dalje jure mesto u plej-ofu. Kada se pogleda tabela odmah je uočljivo da čak pet ekipa ima skor 8-13. Od sedmog do 11. mesta su Takovo, Ribnica, Mladi radnik, Jedinstvo i Niš.

Svi oni imaju šansu za razigravanje (ide prvih osam ekipa), a najviše se plaše baraža - koji može da bude koban i pored uloge favorita u odnosu na tim koji će do njega doći iz Prve lige. Takovo će se u poslednjem kolu sastati sa Spartakom, Mladi radnik ide na već prežaljeni Borac, Niš igra sa Radničkim, Jedinstvo sa Partizanom, a već je pomenuto da će Ribnica odmeriti snage sa Vojvodinom.

Borac jedini može da igra rasterećeno jer ne može više ništa da izgubi... Ukoliko Vojvodina danas pobedi, ni Spartak neće moći da se pomeri bez obzira na ostvaren rezultat - ostaće šestoplasirani.

Kad je gornji deo tabele u pitanju - veoma zanimljiv susret mogao bi da bude Crvena zvezda - Karađorđe. Taj meč se igra od 19.00 časova na Banjici u petak. Crveno-beli su izgubili poslednja dva duela, pa su tako ugrozili prvu poziciju. Da bi na njoj ostali moraće da slave protiv Topole, jer im za vratom dišu Radnički i Partizan.

Kragujevčani ligaški deo zatvaraju protiv Niša, a crno-beli igraju sa Jedinstvom. Čini se da će i jedni i drugi imati lakši posao nego Crvena zvezda, koja ima problema sa sastavom jer se na prošloj utakmici povredio glavni igrač Dušan Nikolić.

Karađorđe je obezbedio najmanje četvrtu poziciju i izlazak na evro-scenu naredne sezone, ali i dalje ima šansu da se popne na tabeli, ukoliko dočeka kiks ekipa koje su ispred.

Priliku da dođu do pol pozicije imaju Zvezde, Partizan i Radnički. Ono što je bitno da se zna jeste da se na tabeli prvo gleda broj pobeda, a tek onda bodovi.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

22. kolo

Četvrtak

18.00: Vojvodina - Ribnica

Petak

19.00: Crvena zvezda - Karađorđe

Subota

18.00: Takovo - Spartak

18.00: Mladi radnik - Borac

20.00: Niš - Radnički

Nedelja

19.00: Jedinstvo - Partizan

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

22. kolo

Petak

19.00: Spartak - Klek

19.00: Inđija - Radnički

Subota

16.00: Partizan - Jedinstvo

17.00: Omladinac - Železničar

18.00: Ub - Srem

Nedelja

19.00: TENT - Zvezda



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK PartizanOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara