Počinje plej-of: Motivisane Lale kreću po šestu uzastopnu titulu, prva prepreka Mladi Radnik

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.03.22. | 12:17

Boškan, Vilimanović i Mehić optimistični, ali i oprezni

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Nakon završetka ligaškog dela takmičenja i kratke pauze, predstoje najvažnije bitke za odbojkaše u domaćem prvenstvu. Aktuelni šampion države je Vojvodina, a Lale će po šestu uzastopnu titulu domaćeg šampionata krenuti večeras duelom protiv Mladog radnika u Spensu, u okviru četvrtfinala plej-ofa (18:00, RTV).

Izabrane vesti

Ligaški deo takmičenja Novosađani su završili na drugom mestu dok je ekipa iz Požarevca bila sedmoplasirana. Mladi Radnik je savladao Lale u Novom Sadu početkom februara, a takođe Požarevljani su igrali i finale Kupa gde su pre par dana poraženi od Partizana. To ukazuje da je reč o nezgodnom rivalu.

Svestan je toga šef stručnog štaba Stare dame Slobodan Boškan i ističe da je veoma važno plej-of započeti trijumfom.

"Mislim da će mečevi sa Mladim radnikom biti dobri i teški, ali očekujem da svaki poen odigramo odgovorno, ozbiljno i maksimalno angažovano. Sigurno će i Požarevljani biti motivisani, posebno zbog toga što su nas u poslednjoj utakmici pobedili na našem terenu. Ipak, očekujem da odigramo mnogo bolju utakmicu zbog toga što počinje plej-of, a svi znamo koliko je važno da na samom startu odigramo dobro. Obično četvrtfinala budu neugodna, posebno za ekipe koje ulaze sa ulogom favorita u utakmicu. Glavni aduti Mladog radnika su u napadu korektor Bojović, koji je veoma efikasan, a tu su i Andonović i srednji bloker Polomac. Mislim da nama i te kako može da pomogne dobar servis, čime bismo značajno sebi olakšali igru u fazi odbrane", rekao je Boškan.

Poručuje da su pojedinim kiksevima u dosadašnjem delu takmičenja doprineli veliki problemi sa povredama i da u završnici prvenstva ne postoje laki protivnici.

"Najveći naš problem u prethodnom periodu bile su povrede, što nam je otežavalo rad na treninzima, kao i igranje utakmica. Uz to i mečevi Lige šampione iscrpljivali su nas dodatno i fizički i psihički, iako smo bili motivisani. To sve zajedno doprinelo je pojedinim lošim momentima i rezultatima tokom prvog kruga takmičenja. Očekujem da se u plej-ofu pokažemo u pravom svetlu i da sve ono što smo radili tokom cele sezone u ovom momentu izađe na videlo odnosno da sad pokažemo svoj kvalitet. Ukoliko bismo prošli u polufinale čekali bi nas Ribnica ili Partizan, oba izuzetno neugodna protivnika. Međutim, kad idete ka završnici prvenstva jednostavno više nema kalkulacija, u smislu da bismo nekog protivnika više želeli. Sigurno je da više nema lakih protivnika. Ako želite da osvojite titulu, kao što mi želimo, onda u ovoj fazi takmičenja u svakoj utakmici morate dati svoj maksimum", zaključuje Slobodan Boškan.

18.00: (1,03) Vojvodina - Mladi Radnik (9,00)

Kapiten Novosađana Andrija Vilimanović kaže da je pravi momenat da se Požarevljanima revanširaju za poraz od pre mesec dana.

"Verujem da smo spremni za plej-of i da ćemo u ovom najvažnijem delu sezone pokazati sve ono što smo radili od početka prvenstva. Pokazalo se da je Mladi radnik nama neugodan rival, ali zato ćemo imati i dodatni motiv da ih pobedimo kako bismo pokazali da smo bolji i da je taj poraz od njih u Novom Sadu bio samo jedan loš dan. Takođe ne smemo u nastavku dozvoliti da možda nekim neozbiljnim pristupom ugrozimo rezultat", poručuje Vilimanović.

Primač servisa David Mehić, koji je često tokom ligaškog dela donosio presudne poene, ističe da se u plej-ofu mora nastaviti u još jačem ritmu.

"To što je bilo u ligaškom delu više nema nikakvog značaja. Da bismo osvojili trofej moramo nastaviti da igramo jako dobro jer je sad najvažnije. Mladi radnik je veoma ozbiljna ekipa. Ove godine su pobeđivali i Zvezdu i Partizan i nas, ali protiv slabijih ekipa su gubili bodove, pa su zbog toga bili nešto lošije plasirani. Protiv nas su u Novom Sadu odigrali odličnu utakmicu. U plej-ofu jednostavno svako svakog može da pobedi. Nama prednost domaćeg terena može da znači, ali i ne mora biti presudna. Sigurno je da će oni posle poraza u finalu Kupa pokušati da što dalje stignu u prvenstvu jer su osetili čar igranja finala i neće se zadovoljiti četvrtfinalom plej-ofa", kaže Mehić.

Novosađani su imali mnogo problema sa povredama tokom ove sezone, a kako stvari stoje Lale do kraja plej-ofa neće moći da računaju na drugog korektora Milana Zečevića, koji je polomio metatarzalnu kost. Umesto njega, prvom timu je priključen junior Branko Kopitić.

U ovoj fazi takmičenja igra se na dve pobede. Ukoliko bude bio neophodan i treći meč, igraće se u Novom Sadu jer Voša ima prednost domaćeg terena. Drugi duel zakazan je za 14. mart u Požarevcu.

PLEJ-OF, ČETVRTFINALE

18.00: (1,27) Radnički Kragujevac - Spartak Subotica (3,40)

18.00: (1,03) Vojvodina - Mladi Radnik (9,00)

18.30: (1,05) Crvena zvezda - Spartak Ljig (7,70)

19.00: (1,45) Partizan - Ribnica (2,55)

Napomena: Četvrfinalna serija se igra na dva dobijena meča

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

OK VojvodinaOK Mladi Radnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara