Atanasijević i Kovačević (MN Press)
Atanasijević i Kovačević (MN Press)

Poljski ili balkanski derbi: Atanasijević, Mitić i Kovač na Kovačevića i Kolakovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 14:47

SKRA Belhatov gostuje ekipi Aluron Varte iz Zavjirča danas od 17 časova i 30 minuta u 11. kolu domaćeg prvenstva

Igra se poljski derbi, a možemo ga nazvati balkanski. Spektakl za navijače u Zavjirču, ali i za ljubitelje odbojke na našim prostorima. Ukrstiće se u 11. kolu domaćeg prvenstva putevi Aluron Varte i SKRA Belhatova (17 časova i 30 minuta). Na klupi oba tima sede bivši selektori naše zemlje - domaći klub vodi crnogorski stručnjak Igor Kolaković (pomoćnik iz Crne Gore Srđan Popović), a goste trenira Slobodan Kovač (u stručnom štabu su dva Srbina još - Slobodan Prakljačić i Radivoje Radaković). Za Vartu igra srpski reprezentativac Uroš Kovačević, a u dresu Belhatova je tandem iz naše zemlje Aleksandar Atanasijević - Mihajlo Mitić.

Ne samo da će biti zanimljivo zbog svih navedenih aktera sa Balkana, nego i zbog učinka koji su ekipe do sada ostvarile. Skor im je identičan - sedam pobeda i tri poraza. Pred veliki obračun je za klupski sajt domaćih utiske izneo primač servisa Uroš Kovačević.

Izabrane vesti

"Biće to svakako dobar duel, Belhatov je sjajan klub sa velikom istorijom", naglasio je Kovačević. "Jedva čekam da igram protiv njih. Drago mi je što ću se sastati sa bivšim selektorom i sa saigračom Atanasijevićem. Sigurno da će svima nama biti uzbudljivo, a nadam se da će tribine biti pune".

Zbog pozicija na kojima igraju Atanasijević i Kovačević će biti jedan do drugog na mreži. Aleksandar kao korektor napada iz zona jedan i dva, a baš tu će u blok skakati Uroš, kao i obrnuto.

"Igrali smo i prethodnih godina zajedno, uvek je bilo uzbudljivo. Kad god smo protivnici poštujemo se i nikada nije bilo sukoba između nas. Mi smo prijatelji, tako da teško da ćemo se provocirati, bar ja neću. Ako on to uradi, onda ću uzvratiti. Ali, mislim da do toga neće doći. Biće to neverovatan duel, izuzetno važan zbog pozicije na tabeli. Posle dva poraza vezana, želimo da se uzdignemo i pobedimo jak tim. Svakako će se voditi velika bitka".

O kvalitetima rivala za klupski sajt Belhatova pričao je libero Kasper Pjehocki.

"Biće teška utakmica na veoma nezgodnom terenu", rekao je Pjehocki pred gostovanje Aluron Varti. "Domaći su sjajna ekipa, tako da ćemo morati da prikažemo veoma dobru odbojku da bismo pobedili. Hala je njihova velika prednost, uvek je tamo fantastična atmosfera, ali učinićemo sve da dobijemo".



tagovi

Igor KolakovićUroš KovačevićAleksandar AtanasijevićSlobodan Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara